En Sıcak Konular

Eski özel harekatçının itiraflarına soruşturma

21 Ekim 2008 20:15 tsi
"Terörle mücadele sırasında 1000 kişi öldürmüş olabilirim" diyen Çarkın inanılmaz itiraflarda bulundu. Ancak eski özel harekatçı hakkında soruşturma da açıldı..

Susurluk davasında hüküm giyen ve hakkında onlarca dava bulunan, derin devletin kilit isimleriyle bir dönem çok güçlü ilişkileri bulunan eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, Star TV'de yayınlanan Arena programında gazeteci Uğur Dündar'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çarkın, "Terörle mücadele sırasında 1000 kişi öldürmüş olabilirim" dedi. Abdullah Çatlı'nın da Ergenekon örgütünce öldürüldüğünü iddia eden Çarkın ayrıca Uğur Dündar için de 'ölüm emri' verildiğini, ancak Çatlı'nın buna karşı çıktığını açıkladı.

Ayhan Çarkın, programda bir cinayete kurban giden Susurluk davası hükümlülerinden Oğuz Yorulmaz'ın annesinin, oğlunun kendisine ölmeden önce, "Yaklaşık 100 kişiyi öldürdüklerini" itiraf ettiği şeklindeki açıklamasını doğruladı. Çarkın terörle mücadele kapsamında öldürdükleri kişi sayısının yüzlerce olduğunu söyledi. Çarkın, program sırasında, "Ne 100'ü ne 200'ü çok daha fazla. Bu komplike bir mücadele" dedi.

PKK ERGENEKON'UN KOLU

Ergenekon'un ilişkileriyle ilgili açıklamalar yapan Çarkın, PKK'nın Ergenekon terör örgütünün bir kolu olduğunu öne sürdü. Ayhan Çarkın, ayrıca kaçırılan ve cinayete kurban gittiği öne sürülen Tarık Ümit'in de hala yaşadığını iddia etti.

DEVLET DOĞUDAKİ İNSANA YALAN SÖYLEMİŞ

Terörle mücadelede suç yüzde 50 devletindir iddiasıhnda bulunan Ayhan Çarkın, "Devlet olarak Doğu'daki insanımızı dağdaki teröristle yalnız bırakıyorsun. Sonra da kalkıp hesap soruyorsun. Olmaz. 365 gün yalnız bırakmayacaksın. Devletin görevlileri doğudaki insana yalan söylemiş."

ALDATILMIŞ KOCA GİBİ

Siyasi emeller ya da bazılarının çıkarları doğrultusunda kullanıldıklarını söyleyen Çarkın "Kullanılmış ve bir tarafa bırakılmış gibi hissetmiyor musunuz?" sorusu üzerine, "Ben aldatılmış bir koca gibi hissediyorum kendimi." dedi.

KULLANILDIĞIMIZI O AN ANLADIM

Susurluk kazasının Ergenekon'u aydınlatan bir fener olduğunu belirten Çarkın, "Şimdi biz Susurluk kazasının Ergenekon'u aydınlatan lambasıyız. Bunda biz bedel ödedik, kimisinin canı yandı. Kimisinin bağrı yandı" dedi. Çarkın, Abdullah Çatlı'nın sonunu da Ergenekon'un hazırladığı sorusuna "Evet" dedi. Çatlı'nın mert bir insan olduğunu anladılar ve onu öldürdüler. Büyük bir açık yüreklilikle kullanıldığımızı da itiraf ediyorum.dedi "Devlet adına yapıyoruz" deyip bizi kullandılar. Olanları Susurluk kazası sırasında anladığını belirterek "O zaman fark ettim. Kamyon çarptığı anda gördüm" dedi.

ÇARKIN'IN AÇIKLAMALARINA SORUŞTURMA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, özel bir televizyon kanalındaki programa katılan Çarkın'ın, "geçmişte terörle mücadele adı altında çok sayıda insanın öldürülmesine" ilişkin açıklamaları konusunda soruşturma açtı.

Basınla ilgili suçlara bakan savcının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, programın bant kayıtlarının temin edilmesi amacıyla Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna yazı gönderildi.

Bant kayıtlarının incelenmesi sonucunda, söz konusu iddialarla ilgili Çarkın ile kendisini televizyon programına konuk eden gazeteci Uğur Dündar'ın ifadelerine başvurulabileceği belirtildi.



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs