En Sıcak Konular

Çelik: Uyuşturucuyla mücadelede koordinasyon eksik

21 Ekim 2008 19:22 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, uyuşturucuyla mücadelede kurumlar arasında koordinasyon eksikliğinden yakındı.

Çelik, "Ege zeybeği değil, horon tepmemiz gerekiyor ki bütün kurumların eli birbirine değsin" dedi. Ailelere tavsiyelerde bulunan ve çocuklarına sevgi ve şefkat göstermelerini isteyen Bakan Çelik, toplumsal şiddetin temelinde aile olduğunu belirterek "Çocuk evde anne babasından, okulda öğretmenden, üniversitede polisten cezaevinde gardiyandan askerde komutandan dayak yiyor" diye konuştu. 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Meclis Uyuşturucu ve Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu'na bilgi verdi. Madde bağımlısı sayısının diğer ülkelere oranla Türkiye'de az olduğunu ifade eden Bakan Çelik, uyuşturucu ile mücadelenin sadece öğretmenleri ilgilendiren bir sorun olmadığını, toplumsal bir mücadele olduğunu kaydetti.

Çocukların okul dışında internet, medya ve sokaktan etkilendiğine işaret eden Çelik, uyuşturucu konusundaki bilincin aileden başlaması gerektiğini söyledi. Okul önlerinde ve çevresinde uyuşturucu tacirlerinin barındırılmaması konusunda tedbir aldıklarını, İçişleri Bakanlığı ile bu konuda yakın bir işbirliği yaptıklarını ifade eden Çelik, polisle işbirliğinin okullarda şiddet ve madde bağımlılığı olaylarını da azalttığını kaydetti.

Ailelere "çocuklara sevgi ve şefkatle yaklaşmalıyız" tavsiyesinde bulunan Bakan Çelik, ailelerin çocuklarına komut verme yerineenerjilerini boşaltacakları yararlı etkinliklere yönelmelerini sağlamalarını istedi. Çelik, "toplumsal şiddetin temelinde de bu var. Çocuk yürümeye başlıyor evde anne babadan, okulda öğretmenden üniversitede polisten cezaevinde gardiyandan, askerde komutandan dayak yiyor. Eskisi gibi okulda, kışlada dayak yok tabi" diye konuştu.

Bakan Çelik uyuşturucuyla mücadelede kurumlar arasında koordinasyon sorunu yaşandığına da dikkat çekti. Çelik, ''Bu konuda Ege zeybeği değil, horon tepmemiz gerekiyor ki bütün kurumların eli birbirine değsin'' diye konuştu. Çelik, madde bağımlılığı konusunda okullarda 1 milyon 600 bin öğrenciye eğitim verildiğini de bildirdi.

anka



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs