En Sıcak Konular

Mecliste yine Kamer Genç...

21 Ekim 2008 19:07 tsi
Gül'ün HSYK'ya yaptığı yeni atama Kamer Genç'i gerdi. Ancak Genç bu sefer sert kayaya çarptı...

Meclis Genel Kurulu’nda AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç arasında “Senin de Allah belanı versin” tartışması yaşandı.

Genç’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine yaptığı atamayı eleştirmesine sert yanıt veren Elitaş, Genç’e “Allah yalancının belasını versin, senin de belanı versin” diye seslendi.

Elitaş, Genç’in Adalet Bakanı için “adam” ifadesini kullanmasına "Ağzından pislik saçan insanlara biz sayın derken Adalet Bakanına adam diyor." şeklinde tepki gösterdi. Genç’in 1.5 yıldır Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalarda “Şeytan’ın bile aklına gelmeyecek” sözler söylediğini belirten Elitaş, Kamer Genç için ayrıca halk arasında kullanılan “Şecaatini arz ederken, sirkatin söylermiş” deyişini de kullandı.

Meclis Genel Kurul’unda Danışma Kurulu önerisi aleyhine söz alan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na yaptığı atamayı eleştirdi.

Genç, "Türkiye'nin çeşitli kurumlarında görev alan insanlar dürüst iş yapmıyorlar. Gazetenin birisinde okudum. HSYK üyeliğine atanan kişi Danıştay'da sonuncu sırada olan kişidir. Birinci sırada çok büyük oy alan arkadaşımız sırf Alevi olduğu için Çankaya Köşkü tarafından HSYK üyeliğine atanmamıştır. Bu işlemlerle bu memleketi nerede götüreceksiniz. O arkadaşımız Danıştay üyesi olmasın diye Cemil Çiçek tarafından çok büyük çaba sarf edildi. Bu memlekette Alevi olmak suç mu?" dedi.

“ADALET BAKANI MAKAMINDA OTURAN ADAMA SORDUM…”

Genç, konuşmasında Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’i de eleştirdi. Genç, “Geçen sordum Adalet Bakanı makamında oturan adama; Deniz Feneri yazısını ne ile gönderdin diye. Dedi ki; acele posta ile gönderdim. Ben eminim ki ya Moskova'ya göndermişlerdir ya New York'a" diye konuştu.

-ELİTAŞ’TAN GENÇ’E SERT TEPKİ-

Genç’in konuşmasının ardından Danışma Kurulu önerisi lehine söz alan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genç’in sözlerine sert tepki gösterdi. Önümüzdeki hafta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Meclis’in Çarşamba günü çalışamayacağını belirten Elitaş, muhalefet partilerine 30 Ekim Perşembe ve 31 Ekim Cuma günü çalışmayı önerdiklerini kaydetti. Elitaş, 31 Ekim Cuma günü CHP’nin Parti Meclisi toplantısı nedeniyle Danışma Kurulu’nun 30 Ekim Perşembe günü 13.00-23.00 saatleri arasında Genel Kurulun çalışmasının kararlaştırıldığını bildirdi. Konuşmasında Kamer Genç’in yaptığı konuşmayı da eleştiren Elitaş, Genç’e yönelik şu ifadeleri kullandı:
“Milletvekilleri Danışma Kurulu kararları ile ilgili konuşabilirler ama konuyla ilgili konuşmaları konusunda emredici hükümler konulmuş. Ama her ne hikmetse bir buçuk senedir, parlamentonun açıldığı günden bu tarafa, çeşitli fırsatlarla içtüzüğün milletvekillerine iyi niyetle verdiği hakları, kötüniyetle, sadece hakaret etmek amacıyla, yalan söylemek, iftira atmak amacıyla kürsüde kullanan milletvekilleri var. Bu milletvekillerinin kim olduğunu millet biliyor. Vatandaş gerektiği zaman onlara cevabını verecek. Halk arasında çok önemli bir söz var; birisi bir konuyla ilgili yalan, iftira, ağzından çamur, pislik dolu şekilde başkasını lanetlediği zaman hep şunu söylerler; şecaatini arz ederken sirkatin söylermiş. Hiç kimsenin, şeytanın bile aklına gelmeyecek formüller bunda.”

“ALLAH SENİN DE BELANI VERSİN” TARTIŞMASI

Elitaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün HSYK’ya yaptığı atamayı savunurken, hiç kimsenin Aleviliği, Sünniliği ya da bir başka dine mensup olduğundan dolayı kendileri için ikinci sınıf vatandaş olmadığını söyledi. Genç’in “yalancı” diye bağırması üzerine ise Elitaş Genç’e  “Allah yalancının belasını versin, senin de belanı versin” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın anayasanın kendisine verdiği yetkiyi kullandığını belirten Elitaş,şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanı kendisine verilen yetkiyi kullanacaktır, kullanmak mecburiyetindedir. Bundan önceki cumhurbaşkanları gibi Gül hiç kimseyi kapıcıdan, mahalleden, bekçiden sormuyor. Gelen bilgiler çerçevesinde kendisi yaptığı araştırmalar çerçevesinde bu kişinin, Danıştay üyeliğine uygun olacağına kanaat getirmiş.”

-“BİZ AĞZINDAN PİSLİK AKANLARA BİLE SAYIN DİYORUZ..”-

Elitaş, Genç’in Adalet Bakanı hakkında kullandığı “adam” ifadesine de sert tepki gösterdi. Elitaş, “biz burada ağzından pislik saçan insanlara dahi sayın diye hitap ederken, bu milletin verdiği oylarla Adalet Bakanı olan bir insana adam diye hitap etmeyi Meclis üyelerine yakıştıramıyorum. Seversiniz sevmezsiniz, bu hükümet bu milletin sandıktaki iradesiyle seçilmiştir. Çalışırsınız, yarın sizi seçer. Millet ne diyor? Çalış senin de olur.” diye konuştu.

-PAKDİL’DEN “KONUŞMALARI KESERİM” UYARISI-

Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil ise milletvekillerine uyarıda bulundu. Sataşma olduğu gerekçesiyle söz isteyen Genç’e söz vermeyen Pakdil, “Burası milletin kürsüsü. Buradaki konuşmalar, yayınlanıyor, bütün milletimiz dinliyor. Siyasetin millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin saygınlığını korumak hepimizin görevi. İnsanları severiz ya da sevmeyiz. Bunlar ayrı konular ama hepimizin birbirimize saygıyla hitap etmesi, davranması gerekir. Hele Türkiye Cumhuriyeti’ni her makamda temsil eden insanlara karşı hitaplarımızda saygılı olmak gerekir. Sevmediğiniz insanlar olabilir. Ama adil davranmak, saygılı davranmak mecburiyetindeyiz. Hoş olmayan kelimeleri burada kullanmak kimseye fayda getirmez. İstirham ediyorum, bu tip konuşmalar yapıldığı zaman düğmeye basıp konuşmaları keseceğim” diye konuştu.

anka



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs