Terörle mücadele yeniden yapılandırılıyor | " /> Terörle mücadele yeniden yapılandırılıyor | "/>

En Sıcak Konular

Terörle mücadele yeniden yapılandırılıyor

21 Ekim 2008 18:49 tsi
Terörle mücadele yeniden yapılandırılıyor Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında, Pembe Köşk'te yapılan ve 4 saat 40 dakika süren MGK toplantısından terörle mücadelede önemli kararlar çıktı... MGK bildirisi tek sayfa ve 4 maddeden oluşuyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında, Pembe Köşk'te yapılan toplantı, 4 saat 40 dakika sürdü.

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada terörle mücadelede koordinasyonu güçlendirmek üzere yeni bir kurumsal yapılanmaya gidilmesine karar verildiği belirtildi.

MGK bildirisinde, “Terörle büyük bir özveri ve başarıyla mücadele veren güvenlik güçlerimize yönelik haksız ithamların, bölücü terör örgütü ve yandaşlarının amaçlarına hizmet ettiği hatırlatılarak, terörle mücadele ortamında herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi ve güvenlik güçlerimize destek olması gerektiği vurgulanmıştır” denildi.

Açıklamada terörle mücadelede Irak tarafının atması gereken adımların yakından takip edileceği ifade edildi.

Bildiride Kafkasya bölgesindeki gelişmelerin yaratacağı sonuçlar üzerinde durulduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında toplanan MGK'nın ardından yayınlanan 4 maddelik ve tek sayfalık bildiri şöyle:

- Ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmeler ele alınmış; bölücü terör örgütü ve yandaşlarının birlik ve beraberliğimizi zedelemeye yönelik menfur eylem ve saldırılarının amacına ulaşamayacağına; milletimizin her zaman olduğu gibi sağduyusun koruyacağına olan inanç teyit edilmiştir.

Bu bağlamda; tehdidin demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde bertaraf edileceği ve terörizmle mücadelenin devletimizin tüm kurumlarının etkin işbirliği ve milletimizin güven ve isteğiyle her koşulda sürdürüleceği belirtilmiştir. Bu amaçla, terörle mücadelede koordinasyonu güçlendirmek üzere yeni bir kurumsal yapılanmaya gidilmesi benimsenmiştir.

Terörle büyük bir özveri ve başarıyla mücadele eden güvenlik güçlerimize yönelik haksız ithamların bölücü terör örgütü ve yandaşlarının amaçlarına hizmet ettiği hatırlatılarak, terörle mücadele ortamında herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi ve güvenlik güçlerimize destek olması gerektiği vurgulanmıştır.

-IRAK'IN ATACAĞI ADIMLAR YAKIN TAKİBE ALINACAK-

- Irak konusu Irak tarafıyla yapılan son temasların ışığında ele alınmıştır. Bölücü terör örgütünün Irak topraklarını kullanarak ülkemize eylemlerde bulunmasının önlenmesi ve bertaraf edilmesi amacıyla daha etkin ve sonuç alınmasını sağlayacak tedbirler değerlendirilmiş, Irak tarafının atması istenen adımların yakından takip edilmesi kararlaştırılmıştır.

- Güney Kafkasya bölgesindeki gelişmelerin bölgesel ve küresel ölçekte yaratabileceği sonuçlar üzerinde durulmuş, bu çerçevede, ülkemiz tarafından gündeme getirilen Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisinin hayata geçirilmesi için gerçekleştirilen temaslar ve bölge ülkelerinin söz konusu öneriye yaklaşımları da gözden geçirilmiştir.

- Ülkemezin 2009-2010 dönemi için BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine büyük bir oy çoğunluğuyla seçilmesinin bölgesel ve uluslararası barış, istikrar, güvenlik, işbirliği ve refahın tesisi yolundaki çabalarına yeni bir ivme kazandıracağı vurgulanmıştır.

 



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs