En Sıcak Konular

Ahmet Türk'e göre Diyarbakır'da DTP'nin oy oranı kaç?

21 Ekim 2008 18:31 tsi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, AKP'nin Diyarbakır'da ciddi oranda oy kaybına uğradığını söyleyerek, kamuoyu araştırmalarında DTP'nin Diyarbakır'daki oy oranının yüzde 65 olduğunu ifade etti.

Türk, "Yaşanan süreç sonucunda, AKP'nin sığınacak bir liman olmadığını Diyarbakır halkı da tüm Kürt halkı da bölge halkı da görmeye başladı. Keşke elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik diyen insanlara rastlıyoruz" dedi. 

DTP Genel Başkanı Türk, CNN Türk'te gazeteci Gürkan Zengin'in sorularını yanıtladı. DTP'nin bir misyon partisi olduğunu ve misyonlarının iktidara gelmek olmadığını ifade eden Türk, şunları söyledi:

"Toplumsal realiteyi dile getiren demokratik yöntemlerle çözümü arayan bir misyona sahibiz. AKP yıllardan beri süre gelen nizam partileri dışında farklı bir parti olduğu mesajını hep vermeye çalıştı ve "ben gelirsem sorunu çözerim' dedi. Böyle bir söylemi bölgede gündemde tuttu. Tabiatında bütün yaşanan süreçte AKP'nin sığınacak bir liman olmadığını Diyarbakır halkı da tüm Kürt halkı da bölge halkı da görmeye başladı. Sorunun demokratik yöntemlerle çözümü konusunda hiçbir proje ortaya koymadığını gördü."

Türk, "AKP oylarında gerilime mi olur?" şeklindeki soru üzerine, "Tabi bakın, esnaf ve vatandaşlarla konuştuğumuzda "keşke elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik' diyen insanlara rastlıyoruz. DTP'nin bu süreçte çok güçlü bir sonuçla seçimlerde başarılı olacağına inanıyorum" dedi. DTP'nin Diyarbakır'daki oy oranının yüzde 65'lere çıktığını söyleyen Türk, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Türk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan bu bölge insanlarının tepkilerinin eylemlerinin üzerinde durması gerekirken, seçim hesabı yaparak bu meseleyi gündeme getirmesi anlaşılabilecek gibi değil. Biz isterdik ki Başbakan bölge halkının kültürel, kimliksel talepleri birlikte yaşamanın koşullarını sevgiyle insanların kucaklaşmasını sağlayacak bir proje gündeme getirseydi ve sivil yöntemlerle bu sorunun çözümü konusunda hedefler ortaya koysaydı. Ama Sayın Başbakan bugüne kadar farklı farklı söylemlerle adeta ne yapacağını bilmeyen ve güvenini kaybetmiş bir konumda olduğunu ortaya koydu."

Türk, "Gerçekten Öcalan'ın İmralı'da kötü muameleye tabi tutulduğuna inanıyor musunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Avukatlarıyla yaptığı görüşmelerde maruz kaldığı kötü muameleyi ortaya koyuyor. Ayrıca bunun çok da büyütülmemesi gerektiğini açıkça ifade ediyor. Şimdi böyle bir şey yokken bunu gündeme PKK'nın getirdiğini söylemek bazı şeyleri örtbas etmeye yöneliktir.

-"KÜRT SORUNU YOK, TERÖR SORUNU VAR DERSENİZ SORUN ÇÖZÜLMEZ"

Biz başından beri şunu söylüyoruz, eğer kendi yurttaşınızın sorununu diyalog oluşturarak uzlaşarak çözmezseniz başka yerde sorun aramayın. Böyle bir projeyi önümüze koymadığınız taktirde hiç kimsenin etkili olma şansı da olmaz. Biz bugün gerçekten bu sorunun diyalogla, uzlaşıyla, tartışarak çözülmesi konusunda bir ortak akıl ortaya çıkmasını istiyoruz. Şunu görüyoruz bu sorunun çözümü o kadar zor değil. Buradaki talepler meşru taleplerdir. Türkiye'nin bütünlüğü içinde sorunun çözümünü esas alan, bir sivil yaklaşımdır. Sorunu görmezden gelirseniz, Kürt meselesini terörize ederseniz, Kürt meselesi yok terör sorunu var derseniz bu sorunun çözümü olmaz."

anka



Bu haber 1,082 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,468 µs