Çocukları bekleyen tehlike | " /> Çocukları bekleyen tehlike | "/>

En Sıcak Konular

Çocukları bekleyen tehlike

21 Ekim 2008 12:30 tsi
Çocukları bekleyen tehlike Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere derslerdeki başarısızlığın nedeni soruldu. Bakın ortaya çıkan sonuş ve alınması gereken asıl ders ne?

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci, öğretmen ve veliden oluşan 30 bin kişiye derslerdeki başarısızlığın sebebini sordu. Zayıf notların altından televizyon ve internet bağımlılığı ile aile içi sıkıntılar çıktı.  
 
Öğrenci velileri, çocukların okuldaki başarısızlığında en önemli faktörün internet ve televizyon olduğunu söylüyor. Öğrenciler de ders notlarının düşüklüğünü yine internet ve TV ekranı başında geçirdikleri zamana bağlıyor. Öğretmenler ise velilerin çocuklarıyla yeterince ilgilenmediğini, öğrencilerin de sınavlara hazırlıksız girdiğini öne sürüyor.

İzmir'deki ilköğretim ve liselerde son üç yılda disiplin cezası alan öğrenci sayısı 3 bin 750'den 5 bine çıktı. Bu artış aynı zamanda ilin Öğrenci Seçme Sınavı ile Ortaöğretim Kurumları Sınavı'ndaki başarısını da düşürdü. Tabloyu değerlendirmek için bir araştırma yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 30 bin veli, öğrenci ve öğretmene sıkıntının sebebini sordu. Velilerin yüzde 52,6'sı çocuklarının televizyon ve internet yüzünden derslerine yeterince önem vermediğini söylerken öğrenciler de verdiği cevaplarla ailelerini doğruladı.

503 okulda gerçekleştirilen anket çalışmasında velilerin büyük bir bölümü 'Çocuğum internet ve TV karşısında uzun süre vakit geçiriyor. Bu nedenle başarısız.' derken öğrenciler de "İnternet ve TV karşısında geçirdiğim uzun zaman beni başarısız yapıyor." itirafında bulundu. Öğretmenler ise öğrenci başarısızlığının yüzde 71,7 oranında aile içi huzursuzluktan kaynaklandığı yönünde görüş bildirdi. Öğretmenler, boşanmaların öğrencilerin başarısızlığında önemli bir etken olduğunu kaydetti. Durum tespiti yapan Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idaresiyle aileler arasında işbirliği ve diyaloğun artırılması için çalışma başlattı. Sorunları, okul, veli ve öğrenci üçgeni oluşturarak çözmek isteyen müdürlük, rehber öğretmenlerin bu süreçte aktif rol almasını istedi.
 

 



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs