'1 numara yakalanacak' | " /> iyibilgi zoom '1 numara yakalanacak' | "/> iyibilgi zoom

En Sıcak Konular

'1 numara yakalanacak'

21 Ekim 2008 11:37 tsi
'1 numara yakalanacak' Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu Ergenekon davasını değerlendirdi. ‘Yeni dalgalar gelebilir’ diyen Orakoğlu’na göre 1 numaranın etrafındaki çember daralıyor. iyibilgi zoom

Ergenekon operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Emniyet istihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu dün gece konuk olduğu bir televizyon programında Ergenekon operasyonunun bitmediğini söyledi.

Program sunucusunun bir sorusuna verdiği yanıtta dava başlamış olsa bile Ergenekon operasyonunu sürdüğünü belirten Orakoğlu ‘Savcı Öz’ün yeni isimleri gözaltına alabileceğini’ düşündüğünü söyledi. Bu sözlerinin kendi tahmini olduğunu elinde net bir bilgi bulunmadığını belirten Orakoğlu yeni dalgalarla 1 numaranın gözaltına alınabileceğini ileri sürdü.

Öte yandan Orakoğlu, Ergenekon operasyonunda savcıların bilgisine başvurup başvurmadığı şeklindeki soruya ‘daha sonra konuşuruz’ diyerek yanıt vermedi.

28 Şubat döneminin en çok konuşulan isimlerinden Bülent Orakoğlu, Ergenekon ve PKK'yı canlı yayında deşifre etti. PKK'nın Ergenekon yapılanması olduğunu iddia eden Orakoğlu, operasyonların süreceğini söylerken DTP'yi de bu sistemin içinde organik bağı olan bir siyasal yapılanma olduğunu iddia etti.

Emniyet İstihbarat Daire Başkanvekili olduğu dönemde Genelkurmay  Başkanlığı'na bağlı olarak görev yapan Batı Çalışma Grubu'nun kriptolarını deşifre ettiği iddia edilen emekli istihbaratçı Bülent Orakoğlu yine şaşırttı. Deşifre adlı kitabıyla ilk kez 28 Şubat dönemine ilişkin cesur açıklamalar yapan Orakoğlu, TV Net'te Veyis Ateş'in Ergenenekon ve PKK ilişkisi iddianamede yer alan iddiaları cevapladı.

"Bir çok cinayet bu sayede aydınlanacak"

Canlı yayında Ergenekon'un İtalya'daki gladio yapılanmasına benzer bir şekli olduğunu ve kökenin 1960'lı yıllara dayandığını söyleyen Orakoğlu, bugün ortaya çıkan yapının ise Yeni Ergenekoncular olarak tanımlanmasının daha uygun olacağını ifade etti. Ergenekon'un ilk kez İtalyan bir devlet yetkilisi tarafından tanımlandığını belirten Orakoğlu, son operasyonlarda elde edilen bilgi ve belgelerle Türkiye'nin yakın geçmişindeki bir çok karınlık noktanında aydınlatılabileceğini söyledi.

"Ergenekon hafife alınmasın!"

Orakoğlu, Gaffar Okan ve Uğur Mumcu gibi kamuoyunun vicdanı rahatsız eden siyasi cinayetlerin bu dava süreciyle aydınlatılabileceğini söyleyerek "2500 sayfalık iddianame çok geniş biçimde tüm bilgi, belge ve raporlara dayandırılarak hazırlanmıştır. Savcılar, her türlü bilgiyi değerlendirerek bu konuda üzerine düşeni yapmış gözükmektedir. Kimsenin bu iddianameyi ve dava sürecini hafife almaması gerekmektedir. Çok ciddi söylemler ve iddialar 70'li ve 90'lı yıllardaki bir çok cinayeti de aydınlatacaktır" şeklinde konuştu.

iyibilgi.com



Bu haber 1,452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs