En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan gaf!

21 Ekim 2008 10:42 tsi
Başbakan Erdoğan, Dağlarca'ya ait olduğunu belirttiği Sanat adlı şiiri okudu. Ancak şiir Çamlıbel'e aitti..

Başbakan Tayyip Erdoğan, katıldığı 6. Uluslararası Türk Dil Kurultayı'nda şiir okudu, ancak şairleri karıştırdı. Erdoğan'ın geçen hafta yitirdiğimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın ait olduğunu söyleyerek okuduğu "Sanat" şiiri, şair Faruk Nafiz Çamlıbel'e aitti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte katıldığı kurultayda dilin önemine dikkat çeken Erdoğan, Türkiye hızla dünyaya açılırken Türkiye Türkçesi'nin de dünyaya açıldığına işaret etti. "Üzülerek söylüyorum ki dilimiz hoyrat bir saldırı ile yüz yüzedir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Medya ve sanal âlemin kontrolsüzlüğü, dilimiz Türkçesinin ve diğer dillerin geleceği açısından kaygı vericidir, gençlerimizin kaç kelime ile konuştuğu kendilerini sözlü ve yazılı olarak ne kadar ifade edebildikleri büyük önem taşıyor. Bu çalışmaların gerçek hayata yansıması da büyük önem taşımaktadır." Erdoğan, daha sonra Nâzım Hikmet ve Orhan Pamuk'un da aralarında bulunduğu yazar ve şairleri saydı ve Türk diline yaptıkları katkılara dikkat çekti. Erdoğan, geçen hafta yaşamını yitiren Türk şiirinin usta isimlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca'yı da andı. Erdoğan, Dağlarca'nın olduğunu söylediği Sanat adlı şiiri okudu. Ancak, Erdoğan'ın Dağlarca'ya ait olduğu belirttiği Sanat şiiri, Faruk Nafız Çamlıbel'e ait.

GÜL'DEN NİŞAN
Tören sonunda, Türk diline katkıları nedeniyle Türkologlar İsveçli Lars Johanson, Macar Andreas Rona-Tas ve Rus Victor Guzer'e, "Türkiye Cumhuriyeti Liyakat Nişanı" takdimine geçildi. Açılış konuşması yapmamayı tercih eden Gül, bilim adamlarına nişanlarını taktı. Johanson, nişanı meslek hayatındaki doruk noktası olarak nitelerken, Rona- Tas, Türk halkına karşı hep saygı duyduğunu söyledi. Guzev ise bu nişan takdimiyle Türkolojiye gösterilen ilgiye minnettarlık duyduğunu belirtti.

sabah



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,767 µs