En Sıcak Konular

Zenginlikleri hayalleri zorluyor

20 Ekim 2008 22:31 tsi
En yüksek binaları, suni adaları, hava limanları, uzay şehirleriyle dünyanın ilgi odağı olan Körfez ülkeleri, para harcamada da dudak uçuklatıyor.

Gittikleri ülkelerde bir gecede milyonlarca dolar harcayan, en büyük uçakları satın alan Körfez şeyhleri, zenginlerin en büyük zevklerinden olan yatlarda da birinciliği kimseye bırakmıyor.

30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Florida'da yapılacak Fort Lauderdale Boat Show'a katılacak yatlar arasında Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid Al Maktum'un sahibi olduğu Dubai isimli yat hem fiyatı, hem de görkemiyle dikkat çekiyor. 160 metre uzunluğundaki 300 milyon dolarlık yatta yüzme havuzları, iki helikopter pisti, jakuziler, jet ski rıhtımı ve küçük bir denizaltı bulunuyor.

Maktum'un yatıyla birlikte dünyanın en büyük ve görkemli diğer 19 yatı da Florida'da 49.su yapılacak olan showda gösterilecek. Maktum'un Dubai'sinden sonra en pahalı yat Umman Sultanı Kabus'a ait. 20 süper yat arasında Chelsea kulübünün milyarder Rus sahibi Roman Abramoviç'in Pelorus'u, Microsof'un kurucularından Paul Allen'in Octopus'u (Ahtapot), Oracle'ın sahibi Larry Ellison'ın Rising Sun'ı (Yükselen Güneş) da bulunuyor. Ancak Rus milyarder Abramoviç'in sipariş verdiği Eclipse (Ay tutulması) isimli yatının da inşa edildiği ve bittiğinde dünyanın en büyük ve en pahalı yatı olacağı belirtiliyor. İlk 20 arasındaki yatlar arasında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de tatil için kullandığı Avustralyalı işadamı James Packer'a ait Arctic de bulunuyor.

Uzmanlar dünyada büyük bir rağbet gören yatların toplam değerinin 300 milyar dolara ulaştığını, bu rakamın geçen yıl 200 milyar dolar civarında olduğunu belirtiyor.

Geleneksel Fort Lauderdale Boat Show'da bu yıl 3 milyar dolardan fazla bir satış yapılması planlanıyor.

cihan



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,598 µs