En Sıcak Konular

'Keşke Apo mecliste olsaydı...'

20 Ekim 2008 20:57 tsi
'Keşke Apo mecliste olsaydı...' Yanlış anlaşılmasın, bu sözlerin sahibi PKK yandaşı biri değil. Aksine PKK karşıtı görüşleriyle tanınan biri. Ama "Keşke Apo mecliste olsaydı" derken de gayet ciddi!

Tempo Dergisi bu hafta kapsamlı bir PKK dosyası hazırladı. Türkiye'de Cumhuriyet tarihi boyunca 18 Kürt isyanı yaşandı. Sonuncusu 1984'te PKK ile başlado, ve hala sürüyor. Başlarda bir avuç baldırı çıplak denilen PKK, sayısı ağır darbeye rağmen varlığını sürdürdü. Ancak bu süre içinde PKK da değişti. Sol-ayrılıkçı bir hareket olarak eylemlerine başlayan örgüt, gelinen aşamada uyuşturucu, insan kaçırma, haraç toplama faaliyetleriyle bir terör ve suç örgütüne dönüştü.

PKK CİDDİYE ALINMADI, HATA YAPILDI
Şiddete dayalı olmayan Kürt siyasi hareketinin önde gelen isimlerinden Yazar Ümit Fırat, PKK'yı bitirecek çözümü açıkladı. Tempo'ya konuşan Fırat, "PKK, başlangıçta ciddiye alınmadı ve hata yapıldı. Bugün 2 milyon civarında oy alan bir parti yarattılar. DTP'yi bölen insanlar PKK tarafından afaroz edilirlerse, orada olamazlar." dedi.

KEŞKE ÖCALAN MECLİS'TE OLSAYDI
Ümit Fırat'ın çözümü yeni bir tartışma başlatacağa benziyor. "PKK, bugün Kürt meselesiyle ilgili gelişmelerin kendisine mal edilmesini istiyor." diyen Fırat, Türkiye'de bu kadar acıdan sonra Abdullah Öcalan'ın sokakta elini kolunu sallayarak dolaşmasını istemek çok zor ve sıkıntı verici gelebilir; ama keşke öyle bir şey olabilseydi." Öcalan da milletvekili olarak Meclis'te kendisine iş takibi için gelecek seçmenleriyle uğraşıyor olacaktı. Ve bir fiyaskoya dönüşecekti.

ÖCALAN EFSANE OLMAYACAKTI
Fırat'a göre bu şekilde Öcalan, efsanevi bir lider değil; acıkan, yemek yiyen, tuvalete giden bir insan olacaktı. Bugün PKK, Türk ordusunu asla yenemeyeceğini görüyor. Ama bölgedeki gücünü, daimi kılmak istiyor. Şu günlerde Türkiye-Irak arasında iyi ilişkiler sözkonusu. PKK, Türkiye ile Barzani arasında iyi ilişkiler kurulmasını istemiyor.Türkiye kendi Kürtleriyle barışmadığı sürece, Irak Kürtleriyle de barışamıyor.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs