En Sıcak Konular

82 Anayasası yeniden oylanacak!

20 Ekim 2008 17:49 tsi
82 Anayasası yeniden oylanacak! Genç Siviller, 26. yıldönümünde 82 Anayasası'nı şehir meydanlarına kurulacak sandıklarla yeniden halkın oylarına sunacak. Ancak bu kez 'kabul için' baskı yok!

İşte Genç Siviller'in yayımladığı basın bülteni...

7 Kasım da 82 Anayasası’na bu kez Göstere Göstere HAYIR. 82 Anayasası, referandumun 26. yıldönümünde yeniden halkın oylarına sunuluyor.
12 Eylül darbecileri; bir daha böyle kanlı bir darbe yapılmasına ihtiyaç duyulmaması için darbe düzenini garantiye alacak bir Anayasa yaptılar ve bundan 26 yıl önce bir 7 Kasım günü bu anayasayı halk oylamasına sundular. Jandarma gözetimindeki sandıklara şeffaf zarflarla atılan oylar sonucunda Anayasa %91.37 evet oyuyla kabul edildi.
26 yıldır bu anayasa ile yönetiliyoruz. Yani 12 Eylül 1980’de yapılan darbe aslında 28 yıldır devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda değişiklik yapılmış olsa da 82 Anayasası darbecilerin yaptığı bir anayasa olarak kaldı.
Devleti kutsallaştıran, özgürlükleri ve farklılıkları tehlikeli gören, tek tip bir insan tanımlaması yapan bu anayasa bugün yaşadığımız temel sorunların kaynağıdır.
Bugün Kürt sorunu bu hale gelmişse, Ergenekon diye bir bela başımızdaysa, askeri vesayet sürüyorsa, başörtüsü sorunu çözülemiyorsa, işkencenin önüne geçilemiyorsa, Alevilerin, azınlıkların sorunları giderilemiyorsa bunun sebebi 82 Anyasasıdır.
82 Anayasası artık toplumsal barışımızı tehdit etmeye başladı.
Bu anayasa ile artık bir dakika bile kaybedecek zamanımız yok.
Sistem tıkandı. Toplumsal sözleşmemiz eskidi.
En kısa zamanda tankla tüfekle, sabaha karşı yapılan bir darbeyle yapılan bu anayasadan kurtulmalı, bir araya gelip toplumsal kontratımızı yenilemeli ve ilk defa sahibinden bir anayasamız olması için kolları sıvamalıyız.
Bu sorun bizim. O halde bu sorunu toplum olarak kendimiz çözmeliyiz. Hep birlikte yeni ve sivil bir anayasa yapabiliriz.
İlk olarak 7 Kasım Cuma günü, yani 82 Anayasası referandumunun yıl dönümünde ‘Bu defa göstere göstere HAYIR’ diyoruz. Şehir meydanlarına kurulacak sandıklarla 82 Anayasasını yeniden oylayacağız.
Ayrıca Türkiye’nin her yerinde yapacağımız ev toplantılarıyla, Anayasa Forumlarıyla, Anayasa Tamir Atölyeleriyle önce 82 anayasasını ve sivil anayasayı tartışacağız. Bugüne kadar yaptığımız grup içi duyurular sonucunda kampanyaya 30 il ve 5 ülkeden destek geldi.
Kampanya www.darbedevamediyor.com adresinden yürütülmektedir.
21 Ekim Salı 12.00’de Taxim Hill otelde yapılacak basın toplantısına katılmanızı dileriz.

Yer: Taxim Hill

Tarih: 21 Ekim 2008 Salı

Saat:12.00

İletişim: Turgay Oğur 0 532 3572053



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs