En Sıcak Konular

DTP'liler, Türk bayrağı asılı evi taşladı

20 Ekim 2008 15:50 tsi
AK Parti Van İl Başkanlığı binasına siyah çelenk bırakan DTP'li grup, Türk bayrağı asılı evi taşladı, işyerlerinin camlarını kırdı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı'nda toplanan bir grup, Milletvekili Özdal Üçer ve parti yöneticileriyle birlikte AK Parti binasına siyah çelenk bıraktı. Gruptan bazıları parti binasının yanında Türk bayrağının asılı olduğu evi taşladı. Partililerin araya girmesine rağmen apartmanda bulunan daireleri ve altındaki işyerleri taş yağmuruna tutuldu. Basın açıklamasından sonra dağılan kalabalıktan bazı küçük gruplar Kazım Karabekir Caddesi'nde açık işyerlerinin camlarını taşlarla kırdı.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın şiddete uğradığı iddialarından sonra başta Doğu ve Güneydoğu illerinde olmak üzere birçok ilde başlayan provokasyonlar Van'a taşındı. Öğle saatlerinde DTP binası önünde toplanan grup terör örgütü lehine slogan attı. DTP'li grup trafiğe kapatılan yolda AK Parti'nin bulunduğu caddeye 'Bu ateş sizi yakar' pankartıyla yürüdü. Polis uzakta durarak olayların büyümemesi için müdahale etmedi.

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, partililerin taşladığı evden Türk bayrağını indirmedikleri için polisleri provokasyonla suçladı. İl Başkan Vekili Selim Ertaş da yaptığı basın açıklamasında, evin camlarını taşlayarak olay çıkaran grup yerine, Türk bayrağını indirmeyen polisi suçladı. Ertaş, bölgede yapılan operasyonların durdurulmasını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gezisini iptal etmesini istedi.

Yüzlerini bez parçaları ile kapatan gençler ve çocuklar, yine olaylarda ön sıralarda yer aldı. Basın açıklaması sırasında teröristbaşının posterleri açıldı, sık sık teröristbaşı ve terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

Basın açıklamasından sonra tekrar partiye doğru yürüyüşe geçen grup, açık olan işyerlerinin camlarını taşlamaya devam etti.

Kazım Karabekir Caddesi Yüzbaşıoğlu Sokak'a gelen grup, burada karşı tarafta bekleyen polislere taşla saldırmaya başladı.

Polis, taşlara karşılık kalkanla kendini koruyarak, gruba müdahale etmedi. Zübeyde Hanım Caddesi'ne yönelen bir grup, Turkuaz Alışveriş Merkezi'nde işyerlerinin camlarını kaldırımdan söktükleri taşlarla kırdı. Trafik ışıklarına da zarar veren grup, Kız Meslek Lisesi yanında bulunan bankalara ait ATM merkezlerini tahrip etti.

Ortalığın sakinleşmesiyle birlikte kırılan camları işyerlerinin önünde temizlemeye çalışan esnaf, devletin kendilerini koruyamamasından yakındı.

Ara sokaklardaki esnaflar ise, sabah saatlerinde muhtemel olaylara karşı kepenklerini kapatmıştı.

Polisin kendini kışkırtan gruba müdahale etmeyerek sağduyulu davranışı ve kalabalıkta bulunan bazı DTP'lilerin olumlu yaklaşımlarıyla büyük bir provokasyonun eşiğinden dönüldü.

cihan
 



Bu haber 1,558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,968 µs