En Sıcak Konular

DTP Ergenekon davasına müdahil olacak

20 Ekim 2008 15:11 tsi
DTP Ergenekon davasına müdahil olacak DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, bugün başlayan Ergenekon davasının hem hukuki, hem de siyasi müdahili olacaklarını açıkladı. Demirtaş, Bunun için şu gerekçeyi sundu...

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, bugün başlayan Ergenekon davasının hem hukuki, hem de siyasi müdahili olacaklarını belirterek, "Biz DTP olarak Ergenekon çetesinin önemli bir mağduru, çetenin işlediği suçlardan zarar gören önemli bir tarafı." dedi.
Cihan Haber Ajansı muhabirine DTP'nin Ergenekon davasına müdahil olma gerekçeleri hakkında bir açıklama yapan Selahattin Demirtaş, Türk hukuk sisteminde müdahil olmanın, suçtan zarar gören veya zarar görme ihtimali olanlar için düzenlenmiş bir kurumsal yapı olduğunu ifade etti. "Biz DTP olarak Ergenekon çetesinin önemli bir mağduru, çetenin işlediği suçlardan zarar gören önemli bir tarafız" diyen Selahattin Demirtaş, hazırlanan iddianamede işin bu yönünün görmezden gelindiğini söyledi.

Ergenekon çetesinin, DTP'nin Genel Başkanı dahil birçok üyesine suikast hazırlığında olduğunun iddianameye yansıtıldığını, ancak bunların suçlamalar arasında yer almadığını, sanıkların bundan dolayı yargılanmayacağını dile getiren Demirtaş, "Diğer taraftan özellikle 1990-2000 yılları arasında Kürtlere yönelik, faili meçhul cinayetler, kaçırmalar, köy basmalar da iddianamede yer almıyor. Bu önemli açıkları kapatmak için DTP olarak davaya müdahil olma kararı aldık." diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, partisinin davaya müdahil olmasının iki yönlü olacağını belirterek, bunlardan birincisinin, çetenin suçlarından zarar görenlerin mahkemeye başvurarak hukuk sistemi içinde müdahil olmasının olduğunu kaydetti. Bugün başlayan davada, Genel Başkan Ahmet Türk ile milletvekilleri Pervin Buldan, Akın Birdal, Sebahat Tuncel gibi üst düzey parti yöneticilerinin hedef alındığına bilgilerden dolayı doğrudan müdahil olma talebinde bulunduklarını ifade eden Demirtaş, savcılıktan soruşturmanın genişletilmesini talep edeceklerini kaydetti.

Siyasi olarak da bu davaya müdahil olduklarını belirten Demirtaş, yapacakları mitinglerle kamuoyunun dikkatini çekerek bir kez daha Ergenekon çetesinin işlediği suçları kamuoyunun gözleri önüne sereceklerini ifade etti. Mitinglerde mahkemenin soruşturmayı genişleterek sürdürmesini de talep edeceklerini aktardı.

Demirtaş, soruşturmanın yürütülüş tarzı ve mahkemeye çıkarılan kişiler göz önüne alındığında, herkesi tatmin edecek adil bir soruşturmanın yürütülmediğinin görüleceğini söyledi. Soruşturmanın çok daha geniş kapsamlı yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Bu çetenin uzantılarının dışarıda olduğunu herkes tahmin ediyor veya biliyor. İddianameye alınmayarak çetenin işlediği birçok suç aklanmış oluyor. Bizim de önlemeye çalıştığımız tam olarak budur. Bu yargılamadan mükemmel bir sonuç çıkacağı kanaatinde değiliz ama umudumuzu da yitirmedik. Bu umudun peşinden gidiyoruz." dedi. 

cihan
 



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,487 µs