En Sıcak Konular

Temel tezi güçlendiren olay

20 Ekim 2008 13:33 tsi
Temel tezi güçlendiren olay
Ergenekon Savcısı Öz'ün "Danıştay baskını Ergenekon'un işi" tezini güçlendiren gelişme. Danıştay'ı basan ismin babası oradaydı.

Danıştay saldırganı Avukat Alpaslan Arslan'ın babası İdris Arslan, Ergenekon Terör Örgütü davasının ilk duruşmasını izlemek için Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne geldi.

Danıştay baskınını ilk öğrendiğinde verdiği tepkiyle ilerleyen süreçte verdiği tepkiler 180 derece değişen İdris Arslan, gazetecilerin sorusu üzerine davayı izlemek için geldiğini söyledi.

ÖZBİLGİN'İN OĞULLARI DA SALONDA

Danıştay’a yapılan saldırı sonrası hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in oğulları Serkan ve Gökhan Özbilgin de Ergenekon duruşmasını izlemek üzere duruşma salonuna geldi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Danıştay saldırısı davasında hem müdahil hem de avukat olarak yer alan Gökhan Özbilgin, Ergenekon duruşmasında “izleyici” olacaklarını söyledi. Özbilgin, davaya müdahil olup olmayacakları yönündeki soru üzerine kararını daha sonra vereceğini söyledi.

Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ve İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever’in sağlık durumlarını gerekçe göstererek, duruşmaya katılmamak için Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’e dilekçe verdiği öğrenildi.

MANİSA MİLLLET VEKİLİ ŞAHİN MENGÜ

Ergenekon davasını izlemek üzere Silivri Cezaevi'ne gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa milletvekili Şahin Mengü, "İddianamenin hazırlanması siyasi bir projedir" iddiasında bulundu.

Cezaevi girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mengü, "İddianamenin hazırlanmasının siyasi bir proje olduğunu baştan beri söylüyoruz. Ancak şu anda yargılama aşamasına gelindi. Bu aşamada söyleyebileceğimiz hukukun üstünlüğüne, kanunlara uygun ve yargı bağımsızlığına saygılı bir yargılama olması" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, sanıklardan Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan da cezaevine geldi.

CHP DAVAYI İZLEMEK İÇİN HEYET KURDU

Ergenekon davasını izlemek üzere Cumhuriyet Halk Partisi 'nden (CHP) 3'ü milletvekili 4 kişilik bir ekip Silivri Cezaevi'ne geldi. Cezaevi girişinde açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengi, CHP olarak davayı takip etmek için bir hukuk komisyonu oluşturduklarını söyledi.

CHP, Silivri Cezaevi'nde bugün görülmeye başlanan Ergenekon davasını takip etmek için 4 kişilik bir ekip gönderdi. Sabah saatlerinde cezaevine gelen partililer adına bir açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengi, CHP olarak davayı takip etmek için bir hukuk komisyonu oluşturduklarını ve bu komisyonun davayı sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

CHP'nin davayla ilgili daha önce yaptığı "bu bir siyasi projedir" açıklamasını hatırlatan Mengi, "Ancak hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak sonuçlanmasını bekleyeceğiz." dedi.

Mengi, duruşmayı İstanbul Milletvekili Mehmekt Ali Özpolat, Kırklareli Milletvekili Turgut Bibek ve parti meclisinden bir arkadaşları ile birlikte toplam 4 kişilik bir komisyonla izleyeceklereni ifade etti

aktif haber



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,335 µs