En Sıcak Konular

Tansu Çiller yeniden sahneye çıkıyor

20 Ekim 2008 13:30 tsi
DP'li muhalifler Süleyman Soylu'nun karşısına eski genel başkanları Tansu Çiller'i çıkarmak için harekete geçti. Muhalifler, Demirel ile de görüşecek...

DP Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Cevat Kırpınar ve Recep Taşyanar, Genel Başkanı Süleyman Soylu'yu partiyi beklenen noktaya getiremediğini ileri sürerek eleştirdi. DP'li muhalifler kongrede Soylu'ya karşı bir aday çıkarmak için Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanı 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Tansu Çiller ile görüşecek. Partililer Çiller'e yeniden genel başkanlık teklifinde bulunacak.

DP'de 16- 17 Kasım'da yapılacak olağan kongre öncesi partinin üst düzey yöneticileri DP Genel Başkanı Soylu'ya bayrak açtı. 50 kişilik GİK'te yaklaşık 15 kişi Soylu'nun karşısına aday çıkarmak için harekete geçti. Son olağanüstü kongrede genel başkan adayı olan, daha sonra Soylu'nun listesinden seçime giren genel başkan yardımcısı Nevval Sevindi ve Genel Başkan Yardımcısı Turan Güven'in de aralarında bulunduğu birçok ismin Soylu'nun partiye istenilen ivmeyi kazandıramadığı için Soylu ile iplerini kopardığı belirtildi. Muhalifler, önümüzdeki günlerde DYP eski Genel Başkanı 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Tansu Çiller'i ziyaret ederek görüş alış verişinde bulunacak. Partililer Çiller'e `Genel başkanımız ol' teklifinde bulunacak.

DP GİK üyesi Cevat Kırkpınar, Soylu'nun DP genel başkanlığı koltuğunu dolduramadığını öne sürdü. Adnan Menderes, Tansu Çiller, Süleyman Demirel gibi efsane isimlerin oturduğu koltuğu genç bir isimle dolduracaklarını sandıklarını fakat yanıldıklarını dile getiren Kırkpınar, şunları söyledi:

"Genç, dinamik partinin temellerinden geldiğine inandığımız, il ve ilçe başkanlığı yapmış bir arkadaşımızı partililerin dilinden anlayacağını düşünerek oy verdik. Partinin büyüyeceğini düşünürken küçüldü. DP ulu bir çınar. Türkiye'de izi olan bir partinin başına ona yakışan bir kişinin gelmesini istiyoruz."

GİK üyeleri arasındaki partili olmayanların Soylu'nun yanında, gerçek particilerin ise genel başkanının karşısında olduğunu ileri süren Kırkpınar, "Gerçekten partiyi sevenler, DP'nin bir yerlere gelmesini isteyenler partiyi geriye getirecek kişileri değil, partinin bayrağını kalenin zirvesine dikecek adayları desteklemelidir" dedi.

TEKLİF GÖTÜRECEKLER

DP GİK üyesi Recep Taşyanar, Soylu'nun parti misyonun taşıyamadığını iddia etti. Kongrede, parti misyonunu taşıyacak genel başkanla yola devam etmek istediklerini ifade eden Taşyanar, kongreden önce Demirel ve Çiller'le bir komisyon kurup görüşeceklerini anlattı. Taşyanar, şöyle konuştu:

"Partinin bugünkü durumundan çıkaracak bir isim bulacağız. Ve bu ismin sonuna kadar arkasında duracağız. Eski Genel Başkanımız Çiller'e tekrardan genel başkanlık teklifinde bulacağız. Umarız bu sefer teklifimizi kabul eder."

Öte yandan geçen hafta İzmir'e gelen Demirel'in partililerle kısa süreliğine bu konuyu görüştüğü kaydedildi. Soylu'dan memnun olmadıklarını belirten partililere Demirel'in, "Acele etmeyin. Biraz bekleyin" belirtildi.

 8 sütun



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs