En Sıcak Konular

Ergenekon davasına yeni isim!

20 Ekim 2008 12:23 tsi
Ergenekon davasına yeni isim! Ülke tarihinin en derin, en büyük ve doğru düzgün yapılması, sonuna kadar gidilmesi halinde en son adli davası başlıyor. Nedim Hazar, bu davaya yeni isim buldu.

Sifon

Türkiye bir yandan tarihin en sıkıntılı, problemli ve bulanık dönemini yaşarken, diğer yandan tüm bu pisliklerden, balçık ve bulanıklıktan kurtulma fırsatını da beraber yaşıyor.

Ülke tarihinin en derin, en büyük ve doğru düzgün yapılması, sonuna kadar gidilmesi halinde en son adli davası başlıyor.

Şimdi memleketin tüm meselelerini alt alta bir yazın. Şaşırtıcı bir şekilde hemen her problemin bir şekilde ucunun Silivri'de görülmeye başlanacak olan dava ile ilgisinin bulunduğunu göreceksiniz. Siz bakmayın Ergenekon soruşturması başladığı günden bu yana işi sulandırmaya, ciddiyetine ket vurmaya çalışanlara. Bu tür girişimler belki artarak devam edecektir, zira bu ülkenin karanlığını besleyen güruhun umudu son ana kadar devam edecektir. Siz zannediyor musunuz ki görülecek olan davanın tüm ilgilileri şu anda içeride yahut bir şekilde iddianamede bulunuyor?

Başta 1 Numara olarak nitelendirilen kişi olmak üzere eminim bahsi geçen çetenin birçok üyesi, her türlü rant-imkân elde edenler dışarıda. Açın Andıç Medyasını okuyun isterseniz. Girin internet sitelerine bakın. Hâlâ Ergenekon ile muvazzaf olan gazeteciler, televizyonlar, uzman muhabir kılıklı tetikçiler, internet editörleri var.

Kimi aşikar bir şekilde 'Av tüfeğiyle darbe' manşetiyle işin bir şekilde kendilerine bulaşmasını önlediğini zannedecek kadar köhne zihniyetli, kimi yazdığı kitap ile aklı sıra davanın inandırıcılığını önceden sekteye uğratma derdinde.

Ve hatta okudunuz işte, son çare olarak savcı hakkında olmadık taklalar atanlar oldu. Evlerinde, ofislerinde suikast çizelgeleri, bombalama planları, cinayet krokileri çıkanlar herhalde savcıyı övecek değiller. Herkes kendi nesebince bir şeyler yapacak.

Bazıları, 'benim bildiğim Ergenekon bu değil' diyerek savcıyı tesbihiyle devre dışı bırakmayı deneyecek, kimi iddianamedeki birtakım ayrıntıları abartarak, 'bu nasıl iddianame' diyerek işi sulandıracak.

Faili meçhuller, bombalamalar, mitingler, dönen dolaplar, toplanan paralar, kurulan kumpaslar, örgütler, taşeronlar, saldırılar ve sonrasında eylemler, kamuoyu oluşturma çabaları, demeçler, uzmanlar, otoriteler bilmem neler. Hepsinin dip koçanları, kökenleri çıkacaktır ortaya.

Elbette doğru düzgün bir yargılama ve sonuna kadar üstüne gitme iradesiyle ilgili bir durum.

Yoksa ortada bu kadar kanıt, şüphe, işaret ve belge varken Danıştay Saldırısı gibi olayı 'oldu bitti Maşallah'a çevirmek de mümkün...

İster ulusalcısı olsun, ister Kürt-Türk faşisti. Bu dava bir çeşit turnusol kâğıdı olacaktır eminim. Görüyorsunuz, karanlığın taşeronu terörist başının Ergenekon hakkındaki fikirleri bile bu davanın önemini ortaya koyuyor.

Çok basit ancak önemli bir samimiyet testinden geçeceğimiz süreç başlıyor. Kimse dava sonuçlanmadan kimseyi suçlamamalı. Ancak kimse yine aynı süreç sona ermeden de karanlığın avukatlığını yapmaya soyunmamalıdır.

Biliyorsunuz bu ülkede salt kendileri gibi değil diye halkın yarısından fazlasının güvenini ve onayını alan bir ismin cumhurbaşkanı olmaması için miting tiyatroları sahnelendi. Ki o mitinglerde samimi bir şekilde bayrak sallayan, slogan atan insanların olduğuna da inanıyorum. Ancak aynı samimi grup mitingci cengaverlerin şehit cenazelerinde nereye gittiklerini sormak zorundadır. Yine aynı samimi grup iddianameyi okuduktan sonra, 'ya doğruysa?' sorusunu kendilerine sormak zorundadır.

Görüyorsunuz işte... Kendi kurumlarının bombalanmasına bile göz yuman bir zihniyetten bahsediyoruz burada. Çıkan katili beğenmeyen, işlenen cinayetleri kendi amaçlarına uygun olduğu sürece yadırgamayan bir tehlikeli zihniyetten bahsediyoruz burada. Amaçları için kendi arkadaşlarını gammazlayan, arkasından konuşan ve nihayetinde canına kıyan tehlikeli bir zihniyet bu.

İş bu nedenle Türk tarihi açısından son derece önemli bir süreç başlıyor Silivri'de. Ya bu ülkenin sifonu çekilip bağırsaklarındaki tüm pislik akıtılacak yahut karanlığı yine karanlıkla örtenler galip gelecek.

Hep beraber göreceğiz hayırlısıyla...

NEDİM HAZAR-ZAMAN



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,264 µs