800 sayfalık savunma! | " /> 800 sayfalık savunma! | "/>

En Sıcak Konular

Alemdaroğlu'ndan 800 sayfalık savunma!

20 Ekim 2008 11:49 tsi
Alemdaroğlu'ndan 800 sayfalık savunma!
Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, 800 sayfalık savunma hazırladığını söyledi. Alemdaroğlu, el ele tutuştuğu eşiyle birlikte cezaevine girdi. Alemdaroğlu kendini nasıl savundu?

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, 800 sayfalık savunma hazırladığını söyledi. Alemdaroğlu, el ele tutuştuğu eşiyle birlikte cezaevine girdi.

Silivri Cezaevi'nde bugün görülecek Ergenekon davası öncesi çok sayıda sanık yakını, İşçi Partililer, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Türkiye Gençlik Birliği (KGB) üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesi okurları destek için ceza evi önüne geldi. "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye" yazılı pankart açan grup üyeleri ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı. Cezaevine gelmek için bazı İşçi Partili ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeleri'nde buluştuktan sonra konvoy halinde cezaevine hareketi etti.

Ergenekon davası tutuksuz sanıklarından İstanbul Üniversitesi eksi Rektörü Kemal Alemdaroğlu eşiyle birlikte ceza evine geldi. Ceza evi girişinde basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Kemal Alemdaroğlu'na soru sormak isteyen basın mensupları izdiham oluşturdu. Soruları kısaca yanıtlayan Alemdaroğlu, kendisine gösterilen ilginin sanki dünya savaşı katiliymiş gibi muamele edildiğini söyledi.

Davanın tutuksuz sanığı Kemal Alemdaroğlu da, sabah saatlerinde cezaevine geldi. "Dünyada ilk defa böyle bir komedi yaşanıyor." diyen Alemdaroğlu, kendilerinin Anayasa ve yasalar dışında hiçbir şey yapmadıklarını öne sürdü. Rektörlük döneminde yasalara uygun hareket ettiğini savunan Alemdaroğlu, "Bundan dolayı suçlanıyorsak gerisini ülke yönetimi düşünsün." şeklinde konuştu. Mahkemeye sunulmak üzere 800 sayfalık savunma hazırladığını dile getiren Alemdaroğlu, eşiyle el ele tutuşarak cezaevine girdi.

cihan

Periçnek'in İP'sinden FLAŞ teklif
 



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs