En Sıcak Konular

Barzani samimi olmak istiyor!

20 Ekim 2008 08:37 tsi
Barzani samimi olmak istiyor! Neçirvan Barzani Türkiye ile ilişkilerden memnun. Ancak sadece PKK konusunda değil daha birçok konuda diyalog kurmak istiyor.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Neçirvan Barzani, "Türkiye ile yalnızca PKK ve güvenlik konuları ile ilgili değil, çok geniş bir çerçevede diyalog içinde olmak istiyoruz" dedi.

Barzani, bir dizi temaslarda bulunmak ve Erbil'deki Ticaret Fuarı'nı gezmek üzere Kuzey Irak'a gelen Almanya'nın Bağdat Büyükelçisi Christopher Weil ve beraberindeki Alman Ekonomi ve Teknoloji bakanlığından oluşan heyetle görüşmesinin ardından Erbil'de gazetecilere açıklamada bulundu.

Hanzad Otel'de düzenlenen resepsiyona katılan Barzani daha sonra Türk gazetecilerin sorularını cevapladı.

Barzani, Ankara ile bölge yönetimi arasındaki görüşmelere değinirken, Türkiye'den gelebilecek herhangi bir davet konusunda, "Kuşkusuz böyle bir davet olursa biz bunu iyi karşılarız. Ancak şu ana kadar böyle bir davet henüz gelmedi" dedi.

Ankara'nın yaklaşımına karşılık Kürt yönetimi nasıl bir adım atacak sorusuna Barzani, "Biz Ankara'nın nasıl bir beklentisi var bunu bilmiyoruz, ancak bu diyalog iyi bir başlangıç. Umuyoruz ki iyi bir başlangıç olsun. Biz yalnızca PKK ile ilgili değil, Türkiye ile ilişkilerimizi çok geniş bir çerçevede geliştirmek istiyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Türkiye'nin kendilerinden daha önce bu yönde bir talebi olmadığını vurgulayan Barzani, "Bu yıl içinde Türkiye ile ilişkilerimiz önemli bir gelişme kaydetti. Temenni ediyorum ki; bu diyalog daha da ileri gitsin" dedi.

Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Murat Özçelik başkanlığındaki heyet, hafta başında Irak'a gelerek ülkenin kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ile başkent Bağdat'ta PKK ile mücadele konusunda bir araya gelmişti. Ankara, bu görüşmede Barzani'ye örgütle mücadele konusundaki taleplerini iletmişti.

aa



Bu haber 244 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,627 µs