En Sıcak Konular

Yeni haftanın hava ve yol durumu (HARİTALI)

19 Ekim 2008 22:56 tsi
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde çarşamba gününden itibaren yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çeverelerinde sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklığı hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu , yurdun güney kesimlerinde güneybatılı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek.

DOĞU ANADOLU'DA HAVA SICAKLIĞI AZALACAK

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren 2-3 derece azalacağı bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde çarşamba gününden itibaren yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının 2-3 derece azalacağını belirten yetkililer, sağanak yağışların cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacağı kaydedildi.

Bu arada, gecenin en düşük hava sıcaklıklarının Erzurum'da sıfır, Ardahan'da 1, Kars ve Ağrı'da 4, Erzincan'da 7 derece olduğu, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği belirtildi.

İstanbul ve Bursa’da bugün lodos esiyor, hava sıcak ve güneşli. Hafta sonu ise hava daha kapalı olacak, cumartesi günü hafif yağmur bekleniyor. Ankara bu iki gün açık ve daha sıcak olacak. İzmir ve Adana’da da lodos var, hava sıcak ve güneşli. Bugün İstanbul 24, Ankara 20, İzmir 26, Bursa 25, Adana 28 derece.

Marmara Bölgesi’nde hava bugünlerde günlük değişiklik gösteriyor. Bugün lodosun etkisi ile güneşli ve sıcak bir gün yaşanacak ama hemen ardından yarın hava yeniden bulutlanıyor, hafif yağmurlar görülebilir. Pazar günü de hava bulutlu olacak. Bugün Edirne 25, Sakarya 26 derece.

İç Anadolu Bölgesi’nde etkili olacak lodos hem sıcaklığı yükseltecek hem de bulutları dağıtacak. Hafta sonu da önemli bir yağış beklenmiyor. Bugün Eskişehir 20, Kayseri ve Niğde 19 derece.

Lodos Ege Bölgesi’nde de yazı aratmayacak bir havaya neden olacak. Sıcaklık kıyılarda 25 dereceyi geçecek. Hafta sonu bölgenin kuzeyi biraz bulutlanabilir ve kuzeye dönecek rüzgar sıcaklığı tekrar ortalamalara değerini düşürecek. Muğla 25, Kütahya 21 derece.

Bu sonbahar Akdeniz Bölgesi de iyi yağış alıyor, önümüzdeki günler ise sıcak ve güneşli geçecek. Sıcaklık kıyılarda 30 dereceyi geçebilir. Güneydoğu’da da hafta sonu 30 dereceye ulaşacak sıcaklıklar ve güneşli bir gökyüzü olacak. Bugün Antalya 27, Diyarbakır 26 derece.

Doğu Anadolu Bölgesinde hava parçalı bulutlu ve serin, hafta sonu ise daha ılık ve açık bir havada geçecek. Bugün Erzurum 16, Malatya 22 derece.

Karadeniz Bölgesi’nde de güneşli ve ılık bir hava var ama birgün aradan sonra hafta sonu bulutlanma yeniden artacak. Yarın Batı Karadeniz’de, pazar günü ise Doğu Karadeniz’de kısa süreli yağmurlar bekleniyor. Bugün Trabzon 23, Samsun 22, Bolu 21 dereceye çıkacak.









 

Karayollarında durum

Karayollarının bazı kesimlerinde sürdürülen yol yapım, bakım ve asfalt kaplama çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Anadolu Otoyolu Tatlak-Cankurtaran-Gerede kesimi 85-91. kilometreleri arasında İstanbul-Ankara istikametinde yapım, bakım ve asfalt kaplama çalışmaları nedeniyle ulaşım Ankara-İstanbul istikametinde gidiş-geliş olarak sağlanıyor.

Karabük-Araç yolunun 5. kilometresindeki çalışmalar nedeniyle ulaşım servis yolundan yapılıyor.

Sürücülerin, Kayseri-Niğde yolunun 0-63. kilometreleri arasında devam eden yol yapım çalışması nedeniyle trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.



Bu haber 2,405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs