En Sıcak Konular

Kadıköy'de 'Ne Ergenekon ne AKP' mitingi

19 Ekim 2008 18:05 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen ''Ne Ergenekon Ne AKP, Çözüm; Demokratik Cumhuriyet'' mitingi Kadıköy Meydanı'nda yapıldı.

Mitinge katılanlar, sabah saatlerinden itibaren Tepe Nautilus alışveriş merkezi önünde toplanmaya başladı. Grubun yürüyüşe geçeceği sırada, bazı kişilerin teröristbaşının posterlerini açarak slogan atmaları üzerine güvenlik güçleri General Şükrü Gürler Caddesi girişinde barikat oluşturdu.

Tertip komitesince megafonla yapılan uyarıların ardından posterlerin indirilmesi ve yasa dışı sloganların kesilmesinden sonra grubun yürüyüşüne izin verildi. Grubun cadde üzerinden rıhtıma inişi sırasında, gruptan bazılarının yine yasa dışı poster açması ve slogan atması üzerine emniyet birimlerince yürüyüş güzergahında yeniden barikat oluşturuldu.

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın da bulunduğu tertip komitesinden bazı kişiler ile emniyet yetkilileri arasındaki görüşmenin ardından yürüyüşe tekrar izin verildi.

Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüyen gruptakiler, polis arama noktalarından alana alındı. Bu sırada yasa dışı poster ve tahta çubuklar toplandı.

Mitingte konuşan Pervin Buldan, yarın ''Ergenekon'' davasının görülmeye başlanacağını hatırlatarak, ''Eğer Susurluk kazasıyla ortaya çıkan çeteler yargılansaydı, bugün Ergenekon ortaya çıkmazdı'' dedi.

Buldan, konuşmasında ''sayın'' diye hitap ettiği terörist başı Abdullah Öcalan başta olmak üzere ''genel af'' çıkarılması gerektiğini öne sürdü.

Bu arada, grubun kontrol noktalarından içeri alındığı sırada, Türk bayrakları taşıyarak rıhtım karşısında toplanan başka bir grup, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''İmralı Apo'ya mezar olacak'' sloganları atarak, mitingi ve katılımcıları protesto etti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden bir birim, küçük grubu koruma altına alarak, dağılmaları yönünde uyardı. Bir süre buradan uzaklaşan grup, mitingin sona ermesine kadar çevreden ayrılmayarak, zaman zaman mitingi ve katılanları protestoyu sürdürdü.

 



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,223 µs