En Sıcak Konular

'Komutanım bitirin artık bu işi!'

19 Ekim 2008 15:26 tsi
Şehidin babası İl Jandarma Komutanı'na sarılarak, "Komutanım bitirin bu işi" diye ağıt yaktı.

Tunceli'de teröristlerin askeri konvoya ateş açması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Jandarma Komando Er Fikret Yükseler'in babası, İl Jandarma Komutanı'na sarılarak, "Komutanım bitirin bu işi" diye ağıt yaktı.

Jandarma Komando Er Fikret Yükseler'in şehit haberi Adana'daki baba ocağına ateş düşürdü. Haberi alır almaz fenalaşan 3 çocuk babası Arif Yükseler, oturduğu Sofulu beldesindeki evinden ambulansla Kalp Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bir süre müşahade altında tutulan Arif Yükseler, gözyaşları içinde eve döndü. Ayakta durmakta zorlanan Yükseler'i İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İzzet Cural eve gelerek teseli etti. Albay Cural'a sarılan baba Yükseler, "Komutanım bitirin bu işi" diye ağıt yaktı. Cural'ın elini tutarak teselli etmeye çalıştığı baba Yükseler, "Beni de oğlumun yerine askere götürün. Yavrumun kalan dört aylık vatan borcunu tamamlamak istiyorum." şeklinde feryadını sürdürdü.

Anne Gadem Yükseler ise haberin ardından fenalaşarak baygınlık geçirdi. Anne Yükseler'e 112 Acil Yardım Servisi görevlisi doktorlar tarafından evde müdahale edildi. Sürekli tansiyonu ölçüldü. İçinin yandığını belirten anne Yükseler, kimsenin çocuğunu askere göndermemesini isteyerek, gözyaşları arasında şunları söyledi: "Benim ciğerim yandı, başkasının yanmasın. Biraz da yukardakilerin çocuğu askere gitsin. Biraz da onların ciğeri yansın. Nerede Tayyip Erdoğan. Neden askerlerimize silah vermediler. Teröristleri silahlandırdılar. Neden 4 askeri bir arada bulundurdular? Kendilerinin ki niye vurulmuyor ? O emri verenler benden daha kötü olsun. Benim gibi ateşe düşsünler."

Bu arada şehit asker Fikret Yükseler için Sofulu beldesinde kurulan taziye çadırının çevresindeki ikamatler Türk bayrağı ile süslendi. Taziye çadırına gelen vatandaşlar terör örgütüne lanet yağdırdı. Kadınlar, "Kuzularımız hep askerde. Yavurularımız hep askerde. Şehitlere ölüm yok." diye slogan attı.

Ailede üç çocuğun en küçüğü olan ve terhisine 120 gün kala şehit düşen Fikret Yükseler'in cenazesi Pazartesi günü düzenlenecek törenin ardından Kozan ilçesine bağlı Yassıçalı köyünde toprağa verilecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ
14 Ekim 2008 Salı günü, Tunceli-Elazığ kara yolunun Dinar Deresi mevkisinde, askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü üyelerince açılan ateşte ağır yaralanan Jandarma Komando Fikret Yükseler, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yükseler, yapılan tüm müdahaleye rağmen 5 gündür süren yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.

cihan



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs