7 soru 7 cevap | " /> 7 soru 7 cevap | "/>

En Sıcak Konular

Fırat’tan 7 soru 7 cevap

19 Ekim 2008 10:47 tsi
Fırat’tan 7 soru 7 cevap  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hayali ihracat ve uyuşturucu kaçakçılığı’ suçlamalarıyla ilgili dosya hazırladı. İddiaları 7 başlıkta toplayan Fırat, her birine detaylı ve belgeleriyle

1. Soru: Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Gümrük Başkontrolörlerinden Bayram Çolak’ın MENAS A.Ş. ile ilgili evrakta sahtecilik ve kaçakçılık suçu hakkındaki iddialar nedir?

Cevap: Soruşturma raporuna göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmaya yer olmadığına dair karar ve bu kararın isnat ettiği bilirkişi raporu ile ilgili idare avukatının, kovuşturmaya yer olmadığı kararına karşı itirazın reddi ile ilgili Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile yargı kararı ile tarafıma yapılan isnadın haksız olduğu tespit edildi.


2.Soru: Bayram Çolak hakkında Başbakanlık Teftiş Kuruluna yaptığım şikayetin reddedildiği ve bu yolla bir kamu görevlisine baskı yaptığım iddiası.

Cevap: Benim hukuki dayanaktan yoksun bir sebeple yargı mercileri ve kamuoyu önünde hesap verme durumunda bırakılmam nedeniyle adı geçen kamu görevlisi, görevinin gereklerine aykırı hareket ettiği için ‘soruşturma’ izni kararı verilmiştir. Kaldı ki Ankara Mahkemelerinde aleyhimde açılan tazminat davaları reddedilmiş ve şikayetimin Anayasal hak arama özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği karara bağlanmıştır.


3. Soru: MENAS A.Ş’nin yükünü taşıyan araçta uyuşturucu madde bulunması nedeni ile kırmızı hat uygulamasına tabii tutulduğu iddiası nedir?

Cevap: MENAS A.Ş’nin kırmızı hat uygulamasına tabi tutulmadığı Gümrük Müsteşarlığının yazısı ile net şekilde belirlenmiştir. Siyasi nedenlerle böyle bir ithamda bulunmak kamuoyunun takdiridir.


4. Soru: MENAS A.Ş. aracının kırmızı hattan çıkarılması iddiasının ispatı olarak nüfuz kullanıldığı iddiaları nedir?

Cevap: 02.08.2007 tarihli belgede iddia edildiği gibi MENAS A.Ş.’nin (kırmızı hat) uygulamasından çıkarılması talebi bulunmamaktadır. Zira kırmızı hat uygulamasını gerektiren uyuşturucu olayının tarihi 28.02.2008’dir.


5. Soru: MENAS A.Ş.’nin yükünü taşırken 22.08.2008’de Edirne de uyuşturucu ile yakalanan araç ile ilgili iddialar nedir?

Cevap: MENAS A.Ş’nin karar defterindeki karara göre (01.09.2007); Şirketteki hisselerimi Sayın Abdülkadir ve Ferhat Gürüz’e 300.000 dolar bedel ile satıp ortaklıktan ayrıldım. Devir 01.09.2007’de yapılmıştır. Aracın uyuşturucu ile yakalanma tarihi ise ise 28.02.2008’dir.


6. Soru: Devir işlemiyle ilgili noter tasdiki neden 09 Mayıs 2008 tarihinde yapıldı?

Cevap: Anonim şirketlerde hisse satış ve devirleri herhangi bir şekil şartına bağlı değildir. İddialar üzerine MENAS A.Ş. yetkililerini arayarak devir kararına havi yönetim kurulu kararının noter tasdikli suretinin Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi’ne fakslanmasını istedim. Konu 10 Mayıs 2008’de Vatan gazetesinde yer almıştır.


7. Soru: MENAS A.Ş.’nin 1994’te yaptığı ihracatın hayali olduğu iddiası nedir?

Cevap: 1994’teki ihracatının ardından 2000’de alıcı firma yerinde bulunamadığı için Merkez Bankası, MENAS’a ödenen 500 YTL DİFF ödemesinin tahsilini istemiştir. 500 YTL için hayali ihracat yapılmayacağı aşikardır.

star



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs