En Sıcak Konular

Economist AKP'yi fena eleştirdi!

18 Ekim 2008 22:50 tsi
Economist AKP'yi fena eleştirdi! İngiliz The Economist dergisi, AK Parti'yi 'Kürt sorunuyla ilgileri, oy satın almaktan ibaret' diye eleştirdi. Bakın daha neler yazdı.

İngiliz The Economist dergisi, Türkiye'de son dönemde yeniden yükselişe geçen PKK terörünün, ülkede Kürtlere karşı takınılan tutum hakkında yeni soru işaretleri doğurduğu yorumunu yaptı.

"Türkiye ve Kürtler: Dağdaki Terör" başlıklı haberde, Kürt sorunuyla ilgili aldığı önlemlerin "oy satın alma kokusu" taşıdığı belirtilen AKP'nin de kendisinin, "kapatılmaktan kıl payı kurtulan bir parti olmasına rağmen, DTP hakkındaki benzer dava hakkında tek bir kelime etmemesi" eleştirildi.

PKK'nın son saldırılarının AKP'yi mahcup ettiği ve TSK'nın sorunu çözme konusundaki kabiliyetinin sorgulanmasına yol açtığının vurgulandığı haberde, etnik çatışmanın Türkiye'nin Batı'daki bölgelerinde de yükselişe geçtiğine dikkat çekildi. PKK'nın insan kaynağı bulmakta zorlanmadığının aktarıldığı haberde, "Türkiye'deki 14 milyon Kürt arasında PKK sempatisi hâlâ çok güçlü" ifadesi kullanıldı.

2005'te Başbakan Erdoğan’ın, geçmişte devletin Kürtlere karşı bazı hatalar yaptığını itiraf ettiğinde sorunun çözümü yönünde ümitlerin arttığı belirtilen haberde bununla birlikte AKP'ye sempatinin, sınır ötesi operasyonlara yeşil ışık yakılmasından beri düştüğünün altı çizildi. Haberde, kapatılması halinde DTP'nin popülaritesinin artacağı tahmini de yer aldı.

türktime 



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,722 µs