En Sıcak Konular

Deniz Feneri noterinin sicili kabarık çıktı

18 Ekim 2008 20:45 tsi
Deniz Feneri sanıkları için sahte evrak düzenlemekten hakkında çifte soruşturma başlatılan İstanbul 10’uncu Noteri İsmet Büyükkılıç’ın sicili kabarık çıktı.

Vatan Gazetesinden Hilal Öztürk'ün haberine göre; Büyükkılıç, sahtecilik iddiasıyla ilk kez soruşturulmuyor. Sanatçı Tarık Akan’ın avukatına verdiği vekaletnameye, bilgisi dışında “adına ön satış sözleşmeleri yapmaya” ibaresi eklemekle suçlandı. Bu olayla ilgili yargılama Yargıtay aşamasında devam ediyor. Ayrıca Başbakan eski Yardımcısı Hüsamettin Özkan’ın dayısı Saray Halı’nın sahibi Necati Kurmel’in dolandırılması olayında da sahte evrak düzenleme iddiasıyla soruşturma geçirdi.

Deniz Feneri sanıkları Zekeriya Karaman ile Mehmet Gürhan arasında sahte noter işlemi yapan İsmet Büyükkılıç hakkında çifte soruşturma açıldı.  Almanya’da cezaevinde tutuklu olan Gürhan’ı İstanbul’daymış gösterip, şirket hisse devrini yapan Büyükkılıç hakkındaki çifte soruşturmaya rağmen görevden alınmadı. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, VATAN’a yaptığı açıklamada meslektaşları Büyükkılıç hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını, İstanbul Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi: “Bu gibi durumlarda Adalet Bakanlığı hakkında soruşturma başlatılan noteri açığa alır. Soruşturma tamamlanıncaya kadar da açıkta kalır. Aklanırsa görevine döner. Açığa alma yetkisi yalnızca Adalet Bakanı’nda. Ancak İsmet Büyükkılıç hala görevinin başında” dedi.

BU KANUN UYGULANMALI

Büyükkılıç’ın açığa alınması gerektiğini düzenleyen 1512 Sayılı Noterlik Kanunu’nun 123. maddesi şöyle: Suç teşkil eden fiillerden dolayı haklarında adalet müfettişi, Cumhuriyet savcısı veya ceza mahkemesi tarafından soruşturma veya kovuşturma yapılan noterler, soruşturma ve kovuşturmanın selameti bakımından Adalet Bakanlığı tarafından gerekli görüldüğü takdirde, soruşturma veya kovuşturma kesin bir karar veya hükümle sonuçlanıncaya kadar işten el çektirirler.

gazeteport



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,132 µs