En Sıcak Konular

Tifo salgını: 100 kişi hastanede!

18 Ekim 2008 19:41 tsi
Van'ın Erçek Beldesi'nde 100'e yakın kişi tifo salgını sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Salgının içme suyundan kaynaklandığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Erçek Belediyesi'ne ait içme suyu şebekesindeki kirlik yüzünden başgösteren salgının bir aydan beri belde halkını rahatsız ettiği belirtildi. Belde sakinlerinin bir aydır, baş ağrısı ve mide buluntısı şikayeti olduğu öğrenilirken, onlarca kişinin bireysel olarak hastaneye başvurduğu bildirildi.

Yapılan tetkiklerin ardından hastalarda tifo salgını olduğu belirlenince Van Sağlık Müdürlüğü beldeye çok sayıda sağlık görevlisi ve mobil araç sevk etti. Belde rahatsızlanan vatandaşlar Sağlık Ocağı ve Mobil araçlarda tedavi edildikten sonra durumu ağır olanlar Van'daki hastanelere sevk edildi. Hastanelerde tifo şüphesi üzerine Van Eğitim Araştırma Hastanesi ve Çocuk Hastanesi'nde bazı servisler boşaltılarak bu hastalara ayrıldı.

Van'a sevk edilen hastalardan 52'si Çocuk Hastanesi'nde, 64 yetişkinden 28'i ise Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde boşaltılan servislerde gözetim altına alındı. Erçek Belediye Başkanı Bişar Öztekin, hastalığın kaynağı ile ilgili net bir bilgi olmadığı için açıklama yapmaktan kaçındı. Hastalığa sebep olduğu belirtilen içme suyunun 2 gün önce kesildiği ve vatandaşlara sudan içmemeleri konusunda uyarı yapıldığı vurgulandı.

Belde sakinleri ise içme suyu ihtiyacını beldedeki çeşitli kaynaklardan karşılıyor. Kadınlar bidonlarına doldurdukları suyu el arabalarıyla taşıyor. Belde sakinlerinden Lütfi Demir, çocuğunun 10 gün önce rahatsızlandığını belirterek, Van'da hastanede tedavisinin devam ettiğini söyledi. Demir, hastalığın kaynağının su olduğu yönünde kendilerine bilgi verildiğini aktardı.

Öte yandan İl Sağlık Çevre Sağlığı Şubesi ekiplerinin belde suyun verildiği depo kaynaklardan su numulerini aldığı belirtildi. Beldenin içme suyu ihtiyacını karşılayan su deposunun içinin temiz olmadığı görüldü. Su deposunun pencerelerinin açık olduğu ve çevresinin koruma duvarının olmaması dikkat çekti.

cha



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,992 µs