En Sıcak Konular

Bakan Şimşet: 'Çok az etkileneceğiz!'

18 Ekim 2008 19:00 tsi
Bakan Mehmet Şimşek, daha sonra Vali Ziya Çoker İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda yapılan kongrede partililere seslendi.

Konuşmasında son günlerde dünyada kendini gösteren ekonomik krize değinerek Türkiye'nin bu krizden en az şekilde etkileneceğini vurguladı. "Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım" diyen Şimşek, dünyada 1930 yılından bu yana en büyük buhranın ve krizin yaşandığını vurguladı. Yüzyılın en büyük ekonomik krizinin yaşandığına dikkat çeken Şimşek şöyle devam etti:

"Dünyada birçok ülkede bankalar batıyor işsizlik artıyor. Ekonomi yavaşlıyor. Eskiden hiçbir dalga yokken sakin bir denizde bile kendimizi batırmışız. 2001 yılı başında dünyada bir kriz vardı. Bizler de bunlardan etkilendik. Ama durgun suda bile becermişiz. Ancak bugün dünyada çok büyük bir kriz olmasına rağmen çok şükür Türkiye yoluna devam ediyor. Türkiye bu krizden etkilenmeyecek anlamına gelmiyor. 12 aydır dünyada büyük bir kriz var Türkiye de bundan etkilenecek, ancak temelleri sağlam olduğu için az etkilenecek."

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, bazı basın yayın organlarında çıkan kriz haberlerini de eleştirerek ekonomi yönteminin etkilenmediği yönündeki açıklamaların doğru olmadığını belirtti. Her zaman dünyadaki krizin önemli olduğunu ifade ettiklerini belirten Şimşek bunun bizi de ekkileyeceğini vurguladı. "Biz dünyadan kopuk değiliz ki." diyen Şimşek, Türkiye'nin son yıllarda dünya ekonomisinden daha fazla pay almaya başladığını hatırlattı. Şimşik sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidara geldiğimiz zaman dış ticaret hacmi 87 milyar dolardı. Bu sene belki 350 milyar dolar olacak. Dünya ticaret pastasından aldığımız pay artıyor. Finans sistemi de öyle. Dünya bir krize giriyor. Bu bizim ortaya koyduğumuz Türkiye'ye özgü bir kriz değil ama buna rağmen etkileneceğiz. Çünkü dünyayla içiçeyiz. Eğer mal sattığımız pazarlarda talep düşecekse ihracatımız etkilenecek. Kredi aldığımız bankalar battıysa kredi imkanlarımızı etkileyecek. Türkiye gerçekten son birkaç yıl içerisinde büyük başarı ortaya koydu. Böyle geçici inişli çıkışlar yaşanabilir. İnsanlık hayatında da yaşanabilir gibi ülkeler de bunu yaşar."

AK Parti hükümetinin 5 yıllık iktidarında yapılan çalışmalardan söz eden Bakan Şimşek, "5 yıl bir ülkenin tarihinde bir şey değil. Dünyadaki bu küresel krizi de inşallah az bir zararla atlatacağız. Ondan sonra tekrar hızlı bir şekilde Türkiye yoluna devam edecek. Batıyla arayı kapatacak. Batıyla arayı kapatmak çok önemlidir. Bazen önümüze başka sorunlar da çıkıyor. Pozitif enerjimizi bir türlü tam kapasiteyle memleket sorunlarına harcayamıyoruz. Dışarıda ki kriz yetmiyormuş gibi başka sorunlarda çıkıyor. Bu genç nüfusumuzla, bilinçlenen vatandaşlarımızla Türkiye kalkınacak. Türkiye kalkınıyor kalkınmaya devam edecek. Bu kazanımlarımızı korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu krize rağmen bizi bir miktar etkilese de geçici olacaktır. Reformlar sayesinde Türkiye ilerlemeye devam edecek." diye konuştu.

cha



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs