En Sıcak Konular

'Türkiye'nin de oyun planı var'

18 Ekim 2008 17:07 tsi
'Türkiye'nin de oyun planı var' Erdoğan: Terör oyununa karşı artık bizim de oyunumuz var...

Başbakan Erdoğan, Elazığ'daki toplu açılış töreninde konuştu.

Terörün Türkiye'yi hukuk ve demokrasi çizgisinden çıkarmaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara bedeli ne olursa olsun izin vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, terörizmin hedefinin, propagandasını yaptırmak olduğunu ve buna fırsat vermeyeceklerini ifade ederek, "Hiçbir ayrım yapmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bir ve bütün olacağız" dedi.

Erdoğan, terör örgütüyle halk arasındaki irtibatın kesilmesinin önemli olduğunu belirterek, "Bunu hep beraber sağlayacağız. Terör örgütünün hedefi, toplumsal direnci kırmak, yılgınlık oluşturmaktır" diye konuştu.

Erdoğan, "Toplumsal psikolojimizi bozmadan birlik ve beraberlik içinde birbirimize kenetleneceğiz. Biliyorsunuz terörizmin hedefi, propagandasını yaptırmaktır. Buna da fırsat vermeyeceğiz. Biz birbirimize sarılacağız. Ayrım yok. Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Boşnakıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Abhazasıyla, ne olursa olsun, hiçbir ayrım yapmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bir ve bütün olacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin oynanan oyunların farkında olduğunu belirterek, "Bizim coğrafyamızda aynı oyunun bir kez daha tekrar edilmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun" dedi.

"Türkiye'nin kendi oyun planı var"

Şemdinli'de, Çukurca'da, Diyarbakır'da, Şırnak'ta ve İstanbul'da son dönemde yapılmak istenenlerin beyhude olduğunu teröristlerin de bir gün anlayacağını anlatan Erdoğan, "Elazığ'dan bütün dünyaya özellikle bu mesajı muhataplarına ilan ediyorum; Türkiye,oynanan oyunun farkındadır. Bizim coğrafyamızda aynı oyunun bir kez daha tekrar edilmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Aziz milletimizi bu oyunda bir daha açığa düşüremeyecekler" dedi.

Başbakan, "Artık Türkiye'nin kendi oyun planı var. Bu oyun planında ne teröristlerin ne de onları kullananların hedeflerine ulaşmalarına geçit vermek yok. Terörün kaynaklarını kurutmak için çok boyutlu olarak meseleyi güvenlik güçlerimizle, silahlı kuvvetlerimizle, istihbaratımızla, bütün kurumlarımızla bunu masaya yatırdık" şeklinde konuştu.

"Terör, bizi demokrasiden saptıramayacak"

"Onların gerçek niyetinin bizi demokrasi, hukuk, kalkınma yolundan silah yoluyla saptırmak olduğunu biliyoruz" diyen Erdoğan, "Tüfeklerinin namlusunun sadece askerimize, polisimize, vatandaşımıza, yani canımıza değil işte bu değerlerimize de dönük olduğunu biliyoruz. Terör, Türkiye'yi adalet ve kalkınma çizgisinden, demokrasi ve özgürlük çizgisinden saptıramayacak" şeklinde konuştu.

Küresel mali kriz

Dünyada yaşanan ekonomik krizin büyük bir etki yarattığını ifade eden Erdoğan, ABD, Japonya ve AB üyesi ülkelerin bundan etkilendiğini söyledi.

Başbakan Eredoğan, "Tam birliğin, beraberliğin olması gereken zamanda hala buna körükle gidenler var. Bize çözüm lazım, varsa bize bunu getirin. Şu anda biz buna çalışıyoruz. İlgili bakan arkadaşlarımla sürekli çalışıyoruz. Bu konuda sözü olan, konuşulabilecek düşünürlerle devamlı görüşüyoruz. Başkanlığımda yapılan toplantılar var, yapacağız. Çünkü biz sorumluluk noktasındayız" dedi.

CNNTurk



Bu haber 1,245 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,915 µs