En Sıcak Konular

FT de bu işe şaşırdı

18 Ekim 2008 13:28 tsi
FT de bu işe şaşırdı İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, Türkiye'deki iş çevrelerinin hükümete IMF ile yeni bir anlaşma yapılması konusundaki çağrısını yazdı...

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, Türkiye'deki iş çevrelerinin hükümete IMF ile yeni bir anlaşma yapılarak ekonomik krizin etkilerinin azaltılmasının sağlanması çağrısında bulunduğunu yazdı. 
 
IMF ile yapılan anlaşmanın daha önce 2001 krizi sırasında Türkiye;nin yaşadığı mali krizden çıkmasına yardımcı olduğunu yazan FT, geçen mayıs ayında IMF ile Türkiye arasında yapılmış olan 10 milyar dolarlık anlaşmanın sona ermesinden bu yana hükümetin yeni bir anlaşma imzalamadığını, böylece seçmenine bir dış yardım olmaksızın ekonomi yönetimini yürütebileceğini göstermeyi amaçladığını öne sürdü.

Ancak iş çevrelerinin hükümetin Türkiye;nin küresel krizden en minimum düzeyde etkileneceği yolundaki ısrarından kaygı duyduğu da belirtilen FT;nin haberinde, söz konusu çevrelerin IMF ile yapılacak tedbiri nitelik taşıyan bir anlaşmanın yabancı yatırımcıya güven vermek ve yaklaşan yerel seçimin harcamalarını sınırlamak açısından hayati önem taşıdığına inandıkları bildirildi.

2001 krizi sonrasında yapılan reformların Türk bankalarını sağlam duruma getirdiği de belirtilen yazıda, Türkiye;nin eski ekonomi bakanlarından, halen BM;in Kalkınma Programı Başkanı olan Kemal Derviş;in Türkiye;de halen panik gerektirecek bir durum olmadığını söylediğine de işaret edildi.

FT ülkenin halen içinde bulunduğu cari işlem açıkları ve firmalara ait ağır dış borçların durumu hassas hale getirdiği iddiasına da yer verdi.
 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs