Müslümanları savundu 17 yıllık işinden oldu | " /> Müslümanları savundu 17 yıllık işinden oldu | "/>

En Sıcak Konular

Müslümanları savundu 17 yıllık işinden oldu

18 Ekim 2008 11:27 tsi
Müslümanları savundu
17 yıllık işinden oldu ABD'nin Müslümanlara karşı tavrını eleştiren Müslüman bilim adamı işinden atılınca, hukuk mücadelesine başladı.

ABD'nin İslam ülkelerindeki işgallerini ve FBI'nin Amerikada'ki Müslümanlara kötü davranışını eleştiren nükleer bilim adamı 17 yıllık işinden oldu. ABD vatandaşı Müslüman bilim adamı 17 yıldır çalıştığı işyerinden "güvenliği tehdit ediyor" iddiası ile işten atıldı. Ancak, bilimadamı hakkını aramak için büyük bir hukuk mücadelesine başladı.

ABD'nin Pittsburg eyaletinde nükleer savaş gemisi parçalarının üretildiği fabrikadaki işinden atılan Müslüman bilim adamı yönetimden neden işten atıldığını açıklanmasını istiyor.

Amerikan medyasının bildirdiğine göre, Abdel Moniem El Ganayni, Amerikan Sivil Özürgürlükler Birliği'nin (ACLU) yardımı ile Enerji Bakanlığı'na dava açtı.

Ganayni, Amerikan dış politikası aleyhinde konuştuğu ve FBI'nın Müslümanlara kötü davrandığını söylediği için haksız bir şekilde işten çıkarıldığını belirtti.

Dr. El Ganayni, kendisine karşı Müslüman olduğu için bir ayrım yapıldığını söyleyerek "Yerli Amerikalıların bir çoğu savaş hakkında benim gibi konuşuyor. Fakat ben söylediğimde hain oluyorum. Kanunların her vatandaş için aynı uygulanmasını istiyorum." dedi.

ABD Bölge Yargıcı Terrence McVerry ile bir saat görüşen Pennsylvania ACLU yasal direktörü Witold "Vic" Walczak, "Davayı kazanırsak, işe geri alınmayacak. Fakat neden işten çıkarıldığı açıklanacak." dedi.

Mısır doğumlu bilim adamı 20 yıldan beri ABD vatandaşı. Enerji Departmanı güvenlik izni aralıkta askıya alındı.

Mayıs'ta Enerji Bakan Yardımcısı Jeffrey Kupfer'in El Ganayni'nin davasını incelemesi ardından, Müslüman bilim adamının güvenlik izni iptal edildi. Sonra, Pittsburg yakınlarındaki Bettis Laboratuarı'ndan atıldı. Bettis Laboratuarı'nda 17 yıldır çalışıyordu.

El Ganayni'nin dava dilekçesinde, Enerji Bakanlığı yetkilileri ve FBI'ın yaptığı konuşmalar, Kur'an-ı Kerim ve Pennsylvania hapishane sistemi hakkındaki görüşleri sebebiyle sorguladıkları belirtildi.

ABD hükümeti, El Ganayni'nin "bir sabotajcı, casus, terörist, hain, ayrılıkçı, anarşist veya devrimci, muhbir ajan veya ABD çıkarlarına karşı yabancı bir ülkenin temsilcisi" ile irtibatı olduğuna dair güvenilir bilgi olduğunu iddia ediyor.




Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,740 µs