En Sıcak Konular

'Öcalan İmralı'da işkence görüyor' iddiası

18 Ekim 2008 10:27 tsi
'Öcalan İmralı'da işkence görüyor' iddiası Terör örgütü PKK, propaganda ve ajitasyonda sınır tanımıyor. Daha önce de Bölücübaşı'nın hücrede ölü bulunduğu, yediği yemeklerden zehirlendiği gibi iddialarla yaygara koparan terör örgütü ve yandaşları, şimdi de “Apo’ya İmralı’da dayak

Asrın Hukuk Bürosu tarafından önceki gün İstanbul’da yapılan açıklamada, Bölücübaşı’nın İmralı’da kendisini korumakla görevli olan gardiyanlardan dayak yediği iddia edildi. Açıklamada, dayaktan önce personelin değiştirildiği iddiası da yer aldı.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Abdullah Öcalan odasında yere yatırılmış fiziksel şiddet uygulanmış ve ölümle tehdit edilmiştir. Bu tür uygulamalardan vazgeçilmelidir" dedi. İmralı Adası, jandarma ve emniyetin ortak koruması altında. Askeri birliğin başında bir Albay, polislerin başında ise bir şube müdürü bulunuyor. Ada, iki kademeli koruma altında. Abdullah Öcalan’a en çok yakınlaşan 5 gardiyan ise TSK Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bir tim.

Özel olarak seçiliyor

Cezaevinde halen özel eğitimli 500-550 arasında asker ve polis görevli. Tamamı, psikolojik testten geçirilmiş olan personelin ailelerinde `şehit` bulunanlar tercih edilmiyor. Her 3 ayda bir değiştirilen bu tim mensuplarının bir bölümü de hazırlanan bir kararname ile Adalet Bakanlığı bünyesine geçti. Dolayısıyla dayaktan hemen önce personelin değiştiğine dair açıklama, personelin rutin bir şekilde 3 ayda bir değiştiği bilgisinden habersiz bir açıklama olarak değerlendirildi.

Gece saatlerinde ise PKK'nın Danimarka'dan yayın yapan televizyonu, İmralı Adası'nda tutuklu bulunan PKK'nın elebaşına işkence ve insanlık dışı muamele yapıldığını iddia etmesi üzerine PKK yandaşları sokağa döküldü.

Gazi, Biçer Mahallesi ve değişik mahallelerde ateş yakarak slogan atan gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Hakkari'de göstericiler eylemlerine devam ediyor.

Bugün



Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,911 µs