Peygambere hakaret yarışması iptal | " /> Peygambere hakaret yarışması iptal | "/>

En Sıcak Konular

Peygambere hakaret yarışması iptal

18 Ekim 2008 10:18 tsi
 Peygambere hakaret yarışması iptal


Türkiye’nin bu sene onur konuğu olduğu Frankfurt Kitap Fuarı’nda “Hz. Muhammed Kime Benziyor” adı altında bugün yapılacak yarışma iptal edildi... Yanlıştan dönülen karar nasıl alındı?

Alman yetkilileri ve basın yayın organları yarışmanın müslüman çevrelerden gelebilecek öfkeli tepkiler nedeniyle iptal edildiğin iddia ederken Frankfurt Belediyesi mekânın darlığını gerekçe gösterdi.

“Muhammed kime benziyor” yarışmasının iptal edildiğini duyuran Frankfurt Belediyesi gerekçe olarak yarışma yeri olarak seçilen salonun çok küçük ve gelecek ziyaretçilere yetmeyeceğini gösterdi.

Ancak bu gerekçeyi kabul etmeyen yarışma organizatörü Titanic dergisi “Frankfurt Belediyesi korktu, yarışmayı Cumartesi günü Karikatür müzesinde düzenleyeceğine dair verdiği sözden de caydı” dedi.

“Yarışma için başka bir yer bulmak için elimizden geleni yaparız” diyen derginin editör kurulu ancak fuarın başladığı bu günlerde bunu yapmanın çok zor olduğunu vurguladı.

Titanic dergisi her yıl Frankfurt’ta düzenlenen kitap fuarının ardından ünlü kişilerle ilgili yarışmalar düzenlemesiyle biliniyor. Dergi Kuzey Kore lideri Kim Jong il için de bir yarışma düzenlemişti.

Frankfurter Rundschau gazetesi’ne konuşan yerel polis sözcüsü ise “bu yarışmanın iptal edilmesinden çok memnun olduk, çünkü Alman Müslümanların protesto gösterilerine gerek kalmadı” dedi.

Polis sözcüsüne katılıdığını ifade eden Frankfurt milletvekili Doris Möller Scheu da “eğer bu yarışma iptal edilmeseydi çok büyük olaylar olurdu” dedi.

Yarışmayı daha önce saatli bombaya benzeten ünlü alman dergisi Der Spiegel ise Türkiye’nin onur konuğu olduğu bu yıl yarışmanın düzenlenmesinin bilinçli bir girişim olduğunu cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yarışmaya davet edilmesinin saygısız bir davranış olduğunu vurguladı.

Yarışma düzenleme kararı açıklanması çok büyük tepkilere neden olmuş Alman gazeteleri yarışmayı “akıl dışı” olarak niteledirmişti. Gazeteler ayrıca bu yarışmanın müslümanların duygularını inciteceğini ve onları endişeye sevk edeceğini vurgulamıştı.

Hatırlanacağı gibi üç yıl önce Danimarka gazetelelerinde yayınlanan karikatürler islam dünyasında büyük bir infiale ve protesto gösterilerine neden olmuştu.

Timeturk

 



Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,580 µs