En Sıcak Konular

Taraf 5 hatayı açıkladı

18 Ekim 2008 09:14 tsi
Taraf 5 hatayı açıkladı Taraf, Aktütün haberinin arkasında. İstihbarat raporu ve sözcünün açıklamasını karşılaştırıp 5 'hatayı' yazdılar. İşte Taraf'a göre o 5 hata...

Aktütün saldırısı öncesi ve sonrasıyla daha uzun süre konuşulacak gibi. Taraf gazetesi iddialarının arkasında. Okurların karşısına sürmanşetten "Genelkurmay'dan solo sarkılar" başlığıyla çıktılar..

En çok merak edilen de görüntüler için Taraf'ın ne diyeceğiydi. Gazeteye "istihbarat görüntüler hakkında Taraf'ın yazdıklarını ise bilerek çarpıttı" ifadesini kullandı.

Genelkurmay Sözcünün açıklaması ve istihbarat raporlarından yola çıkan gazete, iki kurum arasındaki 'çelişkileri' yazdı. Görüntüler için de " açın bakın, biz de öyle dedik" savunması geldi.

1 Açın bakın, biz de öyle dedik

Genelkurmay Sözcüsü Metin Gürak "Taraf, Kandil görüntüsünü Aktütün diye yutturdu" dedi. Ama biz zaten 5 Eylül tarihli görüntünün Irak içinde olduğunu yazmıştık.

2 25 km uzaklıkta yazmıştık zaten

Genelkurmay, 14 Ekim'de Taraf'ın tepelerde mevzi kazan PKK'lı görüntüleri için "Aktütün'e 1 km dediğini" söyledi. Halbuki biz oranın Aktütün'e 25 km olduğunu yazmıştık.

3 Tepeler dört saat sonra vurulmuş

Genelkurmay, "Baskın günü sabahtan itibaren tepelerde mevzi kazan PKK'lıları F-16'larla saat 16.58'de vurduk" dedi. Yani baskının başlamasından dört saat sonra.

4 Bayraktepe'de görünmez F-16

Baskını saat saat anlatan istihbarat raporunda F-16'lardan hiç bahsedilmiyordu. Genelkurmay'ın gerekçesi: karacılar havacıların uçaklarından bahsetmezler ki...

5 Jandarma ölü sayısını bilmiyor

Jandarma raporuna göre öldürülen PKK'lı sayısı beşti. Genelkurmay ilk gün sabah "23 ölü var" demişti. Sözcüsü ise "Sabah değil sonradan bu sayıya ulaştık" dedi!

Bu sonuların hala cevabı yok

Taraf Genelkurmay'ın açıklamalarından tatmin olmuş değil. Jandarma istihbarat raporlarına dayanan gazete, kamuoyu aracılığıyla TSK'ye üç kritik soruyu yine sordu

İsimleri bile belli, neden önlem almadınız?
Takviye birlikler neden saatler sonra geldi?
Bayraktepe düştü mü, düşmedi mi, kime inanalım?

'HATA' DEDİĞİ 17 CAN
Taraf'ın eleştirilerinden Başbakan Erdoğan da nasiplendi. İki gündür Erdoğan'ın yüklendiği gazete, Erdoğan'ı kendi sözüyle vurdu. Erdoğan'ın "Hatalar üzerinden kalkıp TSK'nın moralini bozmayın" sözünü manşete çekti. Gazete manşete "'Hata' dediği 17 can" başlığını attı.

 



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,006 µs