En Sıcak Konular

Öcalan'a işkence iddiası!

17 Ekim 2008 21:49 tsi
Öcalan'a işkence iddiası!

İddiaya göre Abdullah Öcalan'a işkence yapılmış. DTP ve PKK ayağa kalktı. Bakın onlara göre Öcalan nasıl bir işkenceden geçmiş?

Abdullah Öcalan'ın avukatları, İmralı Cezaevi'nde bulunan terörist başının cezaevi personeli tarafından "fiziki saldırıya" uğradığını iddia etti. DTP de "Öcalan'a sistemli baskı uygulanıyor" dedi.  İddiaya göre personeli odasına sokmayan Öcalan diğer odaya götürülerek yere oturtulmuş.

Terör örgütü, güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği hain eylemler ile Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozamayınca farklı tahrik girişimleri uygulamaya başladı. Bazı büyük şehirlerde provokatif eylemler yapmaya çalışan PKK son olarak, cezaevinde Öcalan'a "saldırı düzenlendiğini" öne sürerek yandaşlarına protesto gösterileri düzenleme çağrısında bulundu.

ÖCALAN YERE OTURTULMUŞ

Öcalan ile görüşen avukatlarının iddiasına göre İmralı cezaevi yetkilisi iki görevli Öcalan'ın odasını aramak isteyince Öcalan'ın itirazı ile karşılaştı. Bunun üzerine yetkililer terörist başının kollarına girerek, başka bir odaya götürdü ve Öcalan yere oturtuldu. PKK'nın yayın organlarında bu iddia 'Öcalan'a saldırı ve işkence' olarak PKK yandaşlarına duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından DTP MYK olağanüstü toplanarak bir açıklama yayınladı.

DTP'DEN ÖCALAN AÇIKLAMASI

DTP lideri Ahmet Türk toplantının ardından Emine Ayna ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Türk, Abdullah Öcalan'a "sistemli bir baskı politikası" uygulandığını ve provokasyon üzerinde politika yürütüldüğünü öne sürdü. Türk, "Gelişebilecek her türlü tepkinin ve eylemin sorumlusunun devletin ve iktidarın kendisi olacaktır" diye konuştu.

ÖCALAN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLMİŞ

Ahmet Türk konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Abdullah Öcalan'ın odasında yapılan arama esnasında yere yatırılarak fiziksel şiddet uygulanmış ve ölümle tehdit edilmiştir. Bu uygulamalar ile amaçlanan nedir? Bunda ABD'nin, İsrail'in, Türkiye'nin çıkarı nedir? Türkiye'yi teslim alma, iç karışıklık yaratarak Kürt-Türk çatışmasıyla güçsüz düşürme ve bölgesel savaşta etkin bir müttefik haline getirme uluslararası stratejiyle bağı nedir? Bütün bu sorulara hep birlikte yanıt aranmalı. Uluslararası hesapların piyonu durumuna getirilmek istenen Türkiye ve Kürtler konusunda herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli. Tehdit, işkence ve onur kırıcı uygulamalar yerine çözüme dair irade geliştirilmelidir."

internethaber



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,552 µs