En Sıcak Konular

'Hassas ülkeyiz, kapatmalar normal'

17 Ekim 2008 21:37 tsi
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer, internet Daire Başkanlığı'nın kapattığı internet siteleri için, bakın nasıl bir savunma bir savunma yaptı?

Telekomünikasyon Kurumu (TK) Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye’nin hassas konuları olduğunu belirterek, İnternet Daire Başkanlığı’nın kanunun kendisine verilen görevi yaptığını, başkanlığın çalışmalarının anlayışla karşılanması gerektiğini söyledi. Baz istasyonlarının çokluğunun değil azlığının riskli olduğunu savunan Acarer, ayrıca kriz sürecinde GSM operatörlerinde işçi çıkarmamalarını istedi.

Bozcaada, Gökçeada ve Gelibolu Yarımadası’nın GSM kapsamına alınmasına ilişkin düzenlenen basın toplantısına katılan TK Başkanı Tayfun Acarer, internette getirilen bazı kısıtlamaların eleştirildiğini hatırlatarak, bunların yanlış değerlendirmeler olduğunu kaydetti. Türkiye’nin hassas konuları olduğuna işaret eden Acarer, “Bunlardan biri Atatürk. Her ülkenin buna saygı göstermesi lazım. Türkiye’nin geleceği önemli. Özellikle gençler ve çocuklar için internetin güvenli olması gerekiyor. İnternet Daire Başkanlığı kanunun kendisine verdiği görevleri yapıyor. Bu çalışmalar anlayışla karşılanmalı” diye konuştu.

Baz istasyonlarına da değinen Acarer, baz istasyonlarının çokluğunun değil azlığının riskli olduğunu savundu. Baz istasyonlarının mobil sistemin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Acarer, baz istasyonlarının az olduğu yerde sinyalin zayıf olması nedeniyle telefonun bağlanmak için daha fazla enerji harcayacağına dikkat çekti.

-“KRİZDE SAKIN İŞÇİ ÇIKARMAYIN”-

Makul baz istasyonu olması gerektiğini dile getiren Acarer, “Üçüncü Nesil’de de (3N) Dördüncü Nesilde de (4N) bu böyle olacak. Bazı konuyu tam bilmeyenler baz istasyonlarını şehir dışına taşıyalım diye öneriler sunuyor. Yani bu fay hattını şehrin dışına çıkarılması gibi bir şey” diye konuştu.

94 milyon telefonun kayıt altına alındığını belirten Acarer, bunun değerinin 13 milyar dolar olduğunu vurguladı.
Bilişim sektörünün ülkelerin istihdam, yan sanayi ve ekonominin desteklenmesi nedeniyle lokomotif sektörleri arasında yer aldığını dile getiren Acarer, yaşanan küresel krizde bunun şans olacağını söyledi. Acarer, “Bu krizde sakın eleman çıkartmayın. Alabildiğiniz kadar eleman alın. Ülkeye destek verin” dedi.

-“ÜÇ GSM’İ DE KULLANIYORUM”-

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Acarer, numara taşınabilirliğin ücretini birkaç gün içinde açıklayacaklarını söyledi. Bir gazetecinin “Sizde numaranızı taşıyacak mısız?” sorusu üzerine Acarer, “Ben üç GSM’de kullanıyorum” dedi.

haber7



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs