En Sıcak Konular

Platini: Sarkozy'nin önerisi saçma

17 Ekim 2008 21:25 tsi
Fransa ve Tunus milli futbol takımları arasında önceki gün ''Stade de France''da oynanan hazırlık karşılaşması öncesi çalınan Fransız milli marşının,çoğunluğu Kuzey Afrika kökenli göçmenler tarafından ıslıklanmasının ardından çıkan tartışma giderek bü

Fransa milli futbol takımının efsanevi eski kaptanı, UEFA Başkanı Michel Platini, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, bir daha milli marşın ıslıklanması halinde milli karşılaşmanın iptal edilmesi önerisinin ''saçma olduğunu'' söyledi.

Le Monde gazetesinin yarın çıkacak sayısına konuşan Platini, son tartışmalardan ''üzüntü duyduğunu''belirtti ve ''siyaset dünyası, futbolu, sporu esir aldı'' dedi.

Platini, ''Maçlarda her seyircinin arkasına polis yerleştirilemeyeceğini'' belirterek, seyircileri eğitmenin önemine değindi.

UEFA'ya göre maçların hangi gerekçeyle ertelenebileceği konusunun açık olduğunu kaydeden Platini, ''Mesela ırkçı bir slogan sonucu maçın iptal edilmesini ben de desteklerim, ancak futbol kuralları konusunda kararı siyasiler değil, UEFA ve FİFA verir'' diye konuştu.

Fransa milli futbol takımının daha önce yine aynı statta 2001 yılında Cezayir ile 2007 yılında ise Fas ile yaptığı karşılaşmalardan önce de Fransız milli marşi ıslıklanmıştı.

Paris'te Stade de France'ın yakınlarındaki ''sorunlu'' banliyölerde çok sayıda Fas, Tunus ve Cezayirli göçmen yaşıyor. Paris'in bu sorunlu banliyölerinde 2005 yılında meydana gelen olaylar daha sonra ülke geneline yayılmıştı. Olaylarda çok sayıda mağaza kundaklanırken, yüzlerce araç ateşe verilmişti.

zaman

 



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs