büyü tehdidi altında! | " /> büyü tehdidi altında! | "/>

En Sıcak Konular

Çocuklar yine büyü tehdidi altında!

17 Ekim 2008 20:20 tsi
Çocuklar yine büyü tehdidi altında! Çocuk izleyici konusunda henüz bir yayın politikası olmayan televizyon kanalları, minikleri ekrana çekmek ve reyting almak için geçtiğimiz yıllarda tepki alan sihirli ve büyülü dizilere yeniden umut bağladı.

Fox TV'de neredeyse gün boyu yayınlanan 'Bez Bebek', atv'de yeni bölümünün yanında tekrarlarıyla yayın akışlarını işgal eden 'Selena' ve dışarıdan getirilerek çocuklara dayatılan Kanal 1'deki 'Sevimli Cin'e bugünlerde yeni büyücü arkadaşları eklendi. atv'de yayınlanmaya başlayan 'Kayıp Prenses'te; bir peri kızının, yeryüzüne iyilik yapmaya gelmesi ve bir 'insana' âşık olması konu ediliyor. Tabii perilerden söz edilirken 'mucize' gibi dinî bir kavram da hoyratça kullanılıyor. Dizinin, pazar akşamı yayına konması ve ertesi sabah erken kalkıp okula gidecek çocukları ekrana hapsetmesi ise aileleri tedirgin ediyor.

Kanal 1'de, peri ve sihirin konu edildiği Steven Bawol ve Emmanuelle Dubergey imzalı 'Sevimli Cin' izleyiciden tepki alan bir başka yapım. Bir dul baba ve iki genç kızı, 'Adil' adlı cini barındıran lambanın olduğu yeni bir eve taşınıyor. Baba evde sihir yapılmasını yasaklamasına rağmen kızlar ve cin, dilekleri yerine getirme gücünü kullanarak ortalığı birbirine katıyor. Dizide, sırları Simge tarafından öğrenilen Nana, yüce konsey ve Nana'ya âşık olan bir ölümlünün yaşadıkları anlatılıyor.

Geçtiğimiz dönem yayınlanmaya başlayan ve Gani Müjde'nin senaryosunu yazdığı 'Selena', aileler tarafından şiddetle eleştirilen bir başka yapım. Dizide, anne ve babalarını trafik kazasında kaybeden Selin, Leyla ve Nazlı'nın annelerinden kalan bir sandık dolusu hatıra defteri ile birlikte amcalarının yanına yerleşmeleri ve sonrasında yaşadıkları sihirli olaylar ekrana geliyor. Uzmanlar ailelerin bu tarz diziler hakkında RTÜK'e şikayette bulunmalarını tavsiye ediyor. Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan Sihirli Annem, Ruhsar, Bücür Cadı, Perili Ev ve En İyi Arkadaşım tepkiler yüzünden RTÜK'ten pek çok kez uyarı almıştı.
 
zaman



Bu haber 1,140 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,843 µs