En Sıcak Konular

Cemil Çiçek'ten 'kullanıldık' itirafı

17 Ekim 2008 17:19 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat'ta Bozok Üniversitesi'nin 2008- 2009 Akademik yılı açılış törenine katıldı.

Şimdi baktığında, kendilerinin öğrenciyken kullanıldıklarını gördüğünü söyleyen Bakan Çiçek, öğrencilere "Tartışın ama kavga etmeyin" tavsiyesinde bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende önce Rektör Prof. Dr. İnci Varinli üniversite hakkında bilgiler verdi. Daha sonra kkürsüye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, konuşmasına kendi öğrencilik dönemi ile bugünkü eğitim şartlarını karşılaştırarak başladı. Bakan Çiçek şunları söyledi:

"Bütün ülkelerin en önemli kurumlarının başında üniversiteler gelir. Üniversiteler o toplumun motor kuruluşlarıdır. Siz o ülkede, o toplumda bir değişim, bir kalkınma, bir refah ortaya koyacaksanız, bunun yolu üniversiteden geçiyor, eğitimden geçiyor. Eğitim sadece bizim değil, gelişmiş ülkelere bakın, onların da birinci öncelik verdiği konusudur. Hükümet olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bizim birinci önceliğimiz de hep eğitim olmuştur" dedi.

SOĞUK SAVAŞ YILLARINDA BİZ KULLANILDIK

Konuşmasının son bölümünde terör konusuna da değinen Cemil Çiçek gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Üniversitede akademik çalışmalarınız olacak, iyiyi kötüyü tartışacaksınız. Bu ülke daha ileriye nasıl gidebilir diye her biriniz, kafa yoracaksınız, yormalısınız. Ama bunları yaparken sakın kavga etmeyin. Bizim üniversitede okuduğumuz yıllar, soğuk savaşın iki kutuplu dünyanın, en acımasızca birbirine girdiği ve ülkeleri kasıp kavurduğu yıllardı. O zaman bir sağ- sol davası başladı. Birilerimiz öbür tarafa diyordu ki, `bunlar Türkiye'yi Rasya'ya satacak', onlar da bu tarafa diyorlardı ki `onlar da Amerika'nın uşağı'. Bu, o kadar da doğru değildi. Belki bu işin önünde, arkasında bazı kişiler vardı, ama o gün hepimizin kabul ettiği bir husus var. Türkiye o gün bulunduğu yere layık değildi. Daha ileri noktaya gitmesi lazım, daha mutlu, daha güzel bir ülke olmamız lazımdı. İşte bunun yolunu kimimiz devletçilikte buluyoruz, kimimiz millileştirmede buluyoruz. Bunları kantinlerde, üniversite toplantılarında, başlangıçta akıllı uslu konuşuyorduk, sonra birileri girdi araya, fitne girdi, fesat girdi. Münakaşalarımız sertleşmeye başladı, ondan sonra yumruklar konuştu, ondan sonra silahlar konuştu, ondan sonra Türkiye bir kaosun içine sürüklendi. sadece 12 Eylül öncesinde bu ülkenin 5 bin evladı öldü. 70 bin kişinin üniversitelerden kaydı silindi, hayatı kaydı. Şimdi geriye dönüp baktığımızda biz niye kavga ettik? Bulunduğum noktadan şimdi daha iyi görüyorum. Biz kullanıldık"

PKK TERÖRÜNÜN FATURASI 300 MİLYAR DOLAR

1980 öncesinde sağ sol kavgasının yaşandığını, şimdi ise 30 bin insanın hayatını terörle kaybettığını belirten Cemil Çiçek şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bu terörden dolayı hesaplanabilir kaybı 300 milyar doların üzerindedir. Biz bu 300 milyar dolar ile Türkiye'yi daha farklı noktalara getirirdik. Niye bu terörü Türkiye'nin gündemine getiriyorlar ikide bir. Bilesiniz ki Türkiye'de adı ne olursa olsun bu terör denilen olgu, başkalarının taşeronluğunu yapmaktır. Bu örgütün önde gelenlerinin tamamı yabancı ülkelerin istihbaratları ile içli dışlıdır. Siz bana bir isim söyleyin, ben size hangi istihbaratla içli dışlıdır söyleyeyim, çok şükür bunları bilecek bir noktadayız."

Bakan Çiçek, konuşmasının ardından hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ'a plaket verdi. Daha sonra Üniversite kampus alanında bir dizi temel atma ve açılış törenleri yapıldı. Bakan Çiçek törenin ardından partisinin Yozgat Merkez İlçe Kongresine katıldı.

samanyolu haber



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,735 µs