En Sıcak Konular

Komutan canlı yayında özür diledi

17 Ekim 2008 15:15 tsi
Terörün en şiddetli dönemlerinde Şemdinli'de görev yapan emekli Albay Erdal Sarızeybek'ten şok iddialar geldi. Şehit sayısının bilinmediğini öne süren Sarızeybek, canlı yayında özür diledi.

Terörün en şiddetli yaşandığı dönemlerde Hakkari'de görev yapan Emekli Albay Erdal Sarızeybek'ten yine şok iddialar geldi. Sarızeybek Türkiye'nin kaç şehidinin olduğunu bilmediğini söyledi. Yaklaşık 6 bin 500 şehit olduğunun belirtildiğini hatırlatan Sarızeybek, "Şehitlerle ilgili net bir rakam verilemiyor. Yaklaşık 6 bin 500 şehidimiz var deniliyor" dedi.
 
KAÇ ŞEHİDİMİZ VAR?
Show Tv'de Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı programına katılan Sarızeybek, şehitlere yönelik istatistiki verilerin tutulmadığı iddiasında bulundu ve "Şehitlerimiz arasında kaç tane öğretmen var, kaç doktor var, kaç tane imam var, kaç okul yakılmış, kaç tane cami yıkılmış ve kaç tane iş makinesi ve bina tahrip edilmiş?" diye sordu. 30 yıl askerlikte görev yaptığını ve bunun 10 yılının terörle mücadele de geçtiğini hatırlatan Sarızeybek, "Ben bunu bilmiyorum ve Türkiye'de bunu bilen yok" dedi.

HESABI ORTAYA KOYAMAZSAK, HESABI NASIL SORACAĞIZ?

"Peki biz hesabı ortaya koyamazsak, hesabı nasıl soracağız ve kime soracağız?" diye soran Sarızeybek, "O halde bizim ilk öğrenmemiz gereken, yetkili makamların bize ilk açıklaması gereken, bu terörle mücadelede geçen 30 yıldaki hesabımız nedir? Bunu öğreneceğiz ki mücadele edelim. İkincisi de şudur; hesabı kime soracağız? 30 yıldır terörle mücadele ediyoruz hesabımızı bilmiyoruz, bunu kime soracağımızı da bilmiyoruz." diye konuştu.

DEVLETİM BENİ ÇOK İYİ YETİŞTİRDİ

"Devletim beni çok iyi yetiştirdi" diyen Sarızeybek, Aktütün'de görev yapmadan önce hem İran sınırında hem de Mardin/Nusaybin'de görevlerde bulunduğunu hatırlatan Sarızeybek, Fransa'ya da gönderildiğini söyledi. 1992 yılında çok sayıda subay, astsubay doktor ve öğretmenin gönüllü olarak terörle mücadedelede gönüllü olarak Güneydoğuy'a gittiğini hatırlatan Sarızeybek önemli bir itirafta bulundu. "Bugün geriye dönüp bakıyorum, başaramamışız, terör devam ediyor" diyen Sarızeybek, programa katılan gençlere seslenerek, "Terör 30 yıl önce başladı. Şimdiye kadar bitiremedik ve sizlere bıraktık. Onun için ben gençlerden özür diliyorum" dedi.
 
8 SUTUN



Bu haber 898 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,443 µs