En Sıcak Konular

İkinci hedge fon depremi

17 Ekim 2008 14:07 tsi
İkinci hedge fon depremi Krizi körükleyen hedge fon satışıyla ilgili son dakika bilgileri...

Dün yaşanan depremin ardından güne sakin başlayan piyasalar, ilerleyen saatlerde yine karıştı. Özellikle hedge fon satışları piyasalarda etkili oluyor.

Piyasada hedge fon depremi

Dün ABD borsalarında yüzde 4'ü aşan yükselişlerin ardından dolar güne düşüşle başladı.

Dolar bankalararası piyasada ilk işlemlerde 1.50'nin altına sarkarken 1.47 sınırına kadar geriledi. Ancak sonrasında gelen alımlar doları yeniden 1.49 seviyesine taşıdı. Dolar öğle saatlerinde ise dünkü kapanış seviyelerine yükseldi ve 1.50-1.151 aralığına oturdu.

Doların gün içinde 1.47-1.50 bandında hareket etmesini bekleyen uzmanlar, yurtdışından gelecek datalarda bir düzelme olması durumunda 1.47'nin de altına sarkılabileceğini belirtiyor.

BORSA ÖNCE YÜKSELDİ SONRA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Yurtdışındaki yükselişlerin ardından İMKB de güne artışla başladı. Dün yüzde 6'nın üzerinde değer yitiren İMKB, ilk 15 dakikanın ardından yüzde 0.8 artışla 27 bin 829 puana çıktı.

Ancak sonrasında gelen alımlar endeksin yeniden eksiye geçmesne neden oldu. Borsa saat 10.30 itibariyle yüzde 0.8 değer kaybıyla 27 bin 375 puandan işlem gördü. Özellikle seans sonuna doğru satışların arttığı izlenirken borsa ilk yarıyı yüzde 3.34 kayıpla 26 bin 678 puandan tamamladı.

Uzmanlar dün piyasaları sallayan hedge fon satışlarının azalmasına rağmen bugün de sürdüğünü ve özellikle gelişmekte olan piyasalarda satış yaşandığını ifade ediyor.

Krize hazır yakalanmanın yolu

TEPKİ YÜKSELİŞLERİ OLABİLİR

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, piyasada yaşanan tedirginliğin her tarafa yayıldığını söyledi. Geçen hafta gelişmiş ülkelerde yoğunlaşan satışların bu hafta gelişmekte olan ülkelerde hız kazandığını belirten Uskuay, "Aslında Türkiye bu krizden en az etkilenecek ülkelerin başında geliyor. Ama kurunun yanında yaş da yanıyor" dedi. 

Merkez Menkul Değerler Araştırma Direktörü Özgür Yurtdaşseven, piyasalarda art arda batan banka haberlerinin ardından şimdi de hedge fonların sıkıntıda olmasının varlık fiyatlarının bir kez daha anormal şekilde baskı altında kalmasına neden olduğunu söyledi. Yaşanan süreci panik havası olması nedeniyle tekrar tepki yükselişlerine açık bir bölge olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Yurtdaşseven, şöyle konuştu:

"Piyasa şartlarının normalleşmeye başladığı bir dönemde şu anki fiyat seviyelerinden olumlu yönde hızla uzaklaşılması gündeme gelebilir."

hurriyet.com.tr
 
 



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,573 µs