'Sen kimin medyasısın' | " /> 'Sen kimin medyasısın' | "/>

En Sıcak Konular

'Sen kimin medyasısın'

17 Ekim 2008 13:08 tsi
'Sen kimin medyasısın' Başbakan Erdoğan Taraf'ın 'paşasının Başbakanı' manşetine karşı ses tonunu yükseltti: Ben T.C. vatandaşının, milletin başbakanıyım...

Aktütün saldırısı konusunda basında yer alan iddialar karşısında Genelkurmay Başkanı'nın sert çıkışını destekleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, değerlendirmelerini sürdürdü: "Birileri bizleri tahrik etmeye yöneliyor. Birileri şahsıma yönelik Genelkurmay'ın Başbakanı gibi çirkin ifadeler ortaya koyuyor. Biz bir devletiz. Ben T.C. vatandaşının, milletin başbakanıyım" dedi.  Taraf gazetesi bugün 'Paşasının Başbakanı' manşetiyle çıkmıştı.

"Bu şekildeki yaklaşımların, bu şekildeki bir basın anlayışının izah edilebilir bir tarafı yoktur" diyen Erdoğan, "Bu tür bu tür başlıklar tiraja hizmet etmez" diye konuştu.

Erdoğan, Aktütün'de okul-öğretmen olmadığı yönündeki Doğan grubuna ait gazetelerde çıkan haberleri de eleştirerek, "Okulun olduğu yerde, öğretmenin olduğu yerde bunlar yok dersen. Bu bal gibi yalan. Sen nasıl bir medya grubusun? Sen nasıl gazetecisin? Eğitimde en büyük patlamanın olduğu dönemde böyle bir yalanı nasıl uydurursun?" diye sordu.

Başbakan sözlerine, "Ayıptır, yazıktır buna hakkınız yok... Şöhretin, unvanın ne olursa olsun buna hakkın yok" diye devam etti.

Erdoğan, "Moralin yüksek olması gereken bir dönemde kalkıp da bu şekildeki bir basın anlayışının izah edilir bir yanı yoktur. Basın kendi içinde kurumsal milliyetçiliğini yapıyor olabilir. Kusura bakmayın onu da ben kabul etmiyorum. Basın özgürdür, söyleyebilir ama bu meselede bir ortak akla hizmet etmek gerekir" diye konuştu.

"Bu tür haberler tirajınıza hizmet etmez, yükseltmez" diyen Başbakan, "Sadece bizim de işimizi de zorlaştırırsınız, Silahlı Kuvvetlerimizin de işini zorlaştırırsınız. Ancak biz mücadelemize kararlı şekilde devam ediyoruz. Ve bunu demokrasi içinde yapıyoruz, demokrasi dışında yol-çözüm aramıyoruz" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, terörün hedefinin birliğimizi zedelemek olduğuna dikkat çekerek, "Hepimiz terörün olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Kimse hükümetimizi zaaf içinde göstermeye çalışmasın" dedi.

"Askerlerimizin psikolojisini düşünmeye mecburuz" diyen Başbakan,  "Kimseye kendi işini öğretmek gibi kaygımız yok. Ancak hiçbir doğru haber vicdanlarda yara açmaz. Biz yarayı kapatacak bir siyasi dilin peşindeyiz, herkesin bizi doğru anlamasını önemle rica ederiz" açıklamasında bulundu.



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs