En Sıcak Konular

Erdoğan tepkiye tepki gösterdi !

17 Ekim 2008 12:01 tsi
Erdoğan tepkiye tepki gösterdi ! Başbakan Erdoğan, partililere sesleniyor. Başbakan Erdoğan, bugün gazetelerde kendisi ile ilgili atılan manşetlere de tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanları toplantısı Ankara'da gerçekleştiriliyor. Toplantıda konuşan Erdoğan, hükümetin çalışmaları hakkında bilgi veriyor.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar

-Basın özgürlüğü adı altında bizi tahrik etmek isteyenler kimin medyası?

- Tahrik edici manşetler atarak tiraj peşinde koşanlar var böyle tiraj yükselmez.

- Terörü ortak akıl yürüterek çözeceğiz.

- Terörle mücadele demokrasi içinde olacaktır.

- Kimse hükümeti zaaf içinde göstermeye çalışmasın. Bazı emekli askerler çıkıp televizyonlardan ahkam kesiyor, 15 sene önceki olayları anlatıyor, kendi hayat hikayelerini anlatıyor, madem 15 sene önce oralardaydın neden sorunu çözmedin, neden terörü bitirmedin?

- Askerlerimizin psikolojisini düşünmek zorundayız.

- Slogan manşet atma kolaylığına düşmeyelim.

- Yaraları kapatacak siyasi dilin peşindeyiz.

- Öğretmenin olduğu yerde öğretmen yok diye haber yaparak yalan haber yapmaya ne hakkın var.

- Şöhretin ünvanın ne olursa olsun yalan haber yapmaya lüksün yok, bizim canımız yanıyor.

Bunlarla da yetinmiyoruz. 79 senedir benim ülkemde 6 bin kilometre duble yol yapılmış. Şu anda beş yılda bunun üzerine 9 bin kilometre yol ekledik, adeta ülkemiz 2x2, ama biz bunu da yeterli görmedik 2x3 istedik. Yani iki gidiş üç geliş. Yolsuzluklar içinde olan bir ülkede bunlar yapılabilir mi? Bunu akılları almaz!

Gelelim diğer alanlara. İşte buyrun eğitimde, adliye de! Eskiden adalet sistemi merdiven altlarında hizmet veriyor. Şimdi dev adalet sarayları yapılıyor.

Tabale partisi değil, insanıyla gönül gönüle olan omuz omuza olan siyasi partiler olmak gerekiyor. Ama yok, bazı açıklamalar yapılıyor ki yüreğimiz dağlanıyor. Şimdi bunların cevabını vermiyorum, ben seçim meydanlarında cevap vereceğim. Arkadaşlarım veriyor, onun için vermek istemiyorum.

Bazıları kalkıp bana çıkıp muhatap almanız gerekiyor, konuşmanız gerekiyor diyorlar. Ama bunun stratejisi var, kimse kusura bakmasın. Ancak geldiği zaman konuşuruz. Biz herkesin konuştuğu dille konuşmasını biliriz. Yeter ki o dillle konuşma zamanı gelsin.

Bazıları belli illere gidememenin sıkıntısını yaşamıyor. Kendileri için oralara gitmemenin mutluluğunu yaşıyor. Yıllarca onlar Türkiye'yi Ankara'dan idare ediyor ancak biz öyle değil Türkiye'nin her yerinden bu ülkeyi idare ediyoruz.

Biz ne dedik bölgesel farklılık yapmayacağız. Biz geri kalmış bölgelere yatırım yaptık mı yaptık. Sadece 22 Temmuz'a kadar yaptığımız harcama trilyonları buldu. Bu bölgeler inşallah değişecek.

Neden terör örgütü AK Parti'yi hedef alıyor. Biz çünkü hiçbir vatandaşımızı terör örgütünün eline bırakamayız. Bu böyle bilinmeli. Bir siyasi partinin kürt vatandaşlarımızın üzerinden siyaset yapması, bunu mümkün etmemiz mümkün değildir. AK Parti Türkiye'nin her alanında modern ülke ne ise biz işte heryerde bunu yapacağız. KÖYDES neden var oldu? İşte bu nedenle var oldu. Neden daha önce gelenler bunun için bir adım atmadı. Ama biz yaptık, yapıyoruz ve hala yapacağız.

500 trilyon KÖYDES'e ayırıyoruz, özelleştirmeler hariç. Oradan da gelirse bu rakam daha üst noktaya çıkacak.

Bizim milletimizden ayrımız fayrımız yok. bizim gizli gündemimiz, şahsi hesabımız yok. bizim milletimizden sakladığımız bişey yok. Biz sırça köşklerde aşılmaz duvarların arkasında yaşamıyoruz. Biliyorlar ki milletin derdini kendi dertleri bilen bir hükümet var. Biliyorlar ki AK Parti milletin dediğinden dışar çıkmaz.

 



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,746 µs