En Sıcak Konular

Canaydın'ın rüyalarına giren ne?

17 Ekim 2008 10:05 tsi
G.Saray’ın eski patronu Özhan Canaydın'dan yeni stada dair samimi açıklamalar yaptı. "Rüyalarıma giriyor" diyen Canaydın gelinen noktayı açıkladı.

İnşaat hep rüyalarıma giriyor. Bir an bile aklımdan çıkmıyor! Geceleri buradan geçerken arabayı durdurup, inşaata bakıyorum.Galatasaray Kulübü´nün geleceği de kurtuluşu da bu stattır...
Aslantepe projesine hayat veren Galatasaray’ın eski patronundan yeni stada dair samimi sözler:

Özhan Canaydın; Galatasaray’ın bugün ilerletmeye çalıştığı her projesinin mimarı bir eski başkan. Çocuğu gibi gördüğü Seyrantepe’de yapılan stadı milim milim incelerken kâh ışıl ışıl olan kâh buğulanan gözlerin sahibi. Dile kolay, tam 4 senelik uğraşın sonunda alınan izin ve yapımı başlayan inşaat. Dökülen terlerin, harcanan emeklerin karşılığının alındığı an.

İşte Sayın Özhan Canaydın’ın statla ilgili sözleri:

İşçileri görünce seviniyorum

Bu stadın yapımı için o kadar çok emek harcadım ki stadın inşaası rüyalarıma giriyor. Bir an bile aklımdan çıkmıyor. Geceleri buradan geçerken arabayı durdurup inşaata bakıyor ve ne aşamada olduğunu gözlemliyorum. Çalışan işçileri de gördükçe neşem yerine geliyor.

Sıkıntıları tek tek çözecek
Galatasaray’ın geleceği ve kurtuluşu bu stattır. Loca ve kombinelerin satışlarından elde edilecek gelirler, stadın kullanıma açılmasıyla artacak hareketlilik Galatasaray’ın içerisinde bulunduğu mali sıkıntıları teker teker çözecektir.

Çok uğraştık, çok...
Bu stadın yapılabilmesi için gerçekten çok uğraştık. Refik Arkan ile beraber 4 yıldan fazla bir süre sadece stadın yapılabilmesi için mesai verdik. Çok şükür ki şu anda inşaatın ilerlemesinde bir sorun yok. Her gün biraz daha yükseldiğini mutlulukla görüyoruz.

Kuş Yuvası’ndan alıntı
Stadın açılır-kapanır çatısını Çin’de yapılan Olimpiyat’la özdeşleşen Kuş Yuvası isimli stadı yapan şirketten alıyoruz. 20 dakikada tamamen açılan ve açılırken en ufak bir ses çıkarmayan bu çatı Avrupa’da bir ilk.

Metro daha önce bitecek
İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş stat tamamlanmadan tam karşısında inşaatı süren metroyu hayata geçireceğini söyledi. Yaklaşık 300 metre uzaklıktaki metro istasyonuna yerin altından açılacak tünellerle ulaşım sağlanacak. Taraftarlarımız metrodan inince stada direkt yer altından yürüyebilecekler.

Başbakan da onayladı
Bu stat yol kenarından tüm görkemiyle görülecek. Yeri için bile 7 ay uğraştık. En son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katıldığı bir toplantıda Başbakanımız, “Ben de inşaattan anlarım, fazla anlatmanıza gerek yok. Stat sizin dediğiniz yere yapılmalı” diyerek son sözü söyledi ve istediğimiz de oldu.

Galatasaray sevgisi bu
Galatasaraylılık fedakârlık ister. Eren Talu tüm malvarlığını bu stada yatırdı. Babası Erdem Talu da iyi bir Galatasaraylı’dır ve bu yaşta hâlâ inşaatın başında durarak can-ı gönülden çalışmasının en büyük nedenlerinden biri de Galatasaray’a karşı duyduğu sevgidir.

Görkemli bir yapı...
Stat 1 aya kadar yol hizasının üzerine çıkacak ve yükselmeye devam edecek. İşte o zaman TEM’de bu görkemli binayı seyretmek için yavaşlayan sürücüler nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşanacak.

Erdem Talu’dan da stadın otopark ve tribünlerinin alt kısımlarının tamamlandığını, şu anda 550 işçiyle çalıştıklarını ancak ay başında bu sayının 625’e çıkacağını ve çatıyı ayakta tutacak 4 ana taşıyıcı kolonun inşaatına da başlandığını öğreniyoruz.

Kafamıza ilk defa taktığımız baretlerimizi bu duygulu ve gurur dolu günün hatırasına imzalattırıp Başkan’ı stat inşaatından uğurluyoruz. O anda da dolaştığımız yerlerde can güvenliğimiz için durdurulan vinçlerin tekrar çalışan sesleri duyulmaya başlıyor.

Özhan Canaydın son olarak dalgalanan Türk ve Galatasaray bayraklarını işaret ederek inşaat görevlisi mühendislere, “Buralar çok rüzgarlı. Lütfen tedbir alınız ve eğer bu bayraklar yıpranırsa hemen değiştirilmelerini sağlayınız” talimatını veriyor.

 

Fanatik



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,082 µs