En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, ağzındaki baklayı çıkardı!

17 Ekim 2008 09:51 tsi
Kılıçdaroğlu, ağzındaki baklayı çıkardı! Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasının hukuku katleden bir dava olduğunu iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği 9. Cumhuriyet söyleşilerine katıldı.

Ergenekon davasının siyasi bir dava olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "AK Partiye karşı muhalefeti başlatan insanların belli suçlarla içeri alınmaları, onlara gözdağı verilmesi. Başka da bir özelliği yok bu davanın. Bu dava başladığı yerde bitmiştir. Bu dava artık siyasi davadır. Bu dava hukuk davası olmaktan çıkmıştır. Bu dava hukukun katledildiği bir davadır. Hayatı boyunca bir araya gelmeyen insanlar nasıl olur da kalkar darbe yapar. Eğer 35 tane el bombasıyla bu ülkede darbe yapılacaksa mesele bitmiştir.'' dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen programda, ''Türkiye Nereye Gidiyor'' konulu bir konuşma yaptı. Türkiye'nin çağdaş bir hukuk devleti olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Naylon faturacı maliye bakanı olamaz." diyerek, AK Parti hükümetine yönelik çeşitli eleştirilerde bulundu.

AK Parti belediyelerinin yandaşlarına hizmet ettiğini de iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bunlardan hesap sormak boynumuzun borcu." dedi. Kılıçdaroğlu, "Dünkü çocuk gemi alıyor. Ben hesap sormayacakmıyım. Din adına halkı sömürüyorlar. AKP'yi Hz. Ömer'in adaletine inanmalarını tavsiye ediyorum. Müslümanlıkla alakaları yok." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Dengir Mir Mehmet Fırat'ın 'Delil istemiyorum. Şüphe uyandıracak bir şey getir siyaseti bırakacağım' dedi. Danıştay kararını alnına çaktık. Daha ne istiyorsun. AKP 3 maymunları çok iyi oynuyor. Bu hükümet kefen bezinden vergi alıyor. Milyarlarca dolarlık elmas ithal edin bir kuruş vergi yok. Soruyorum size. Hangi koca eşine her gün elmas götürür. Başbakanın Kasımpaşalı olduğundan şüphe duyuyorum. Çünkü benim bildiğim Kasımpaşalılar yiğit insanlardır" dedi. Kombassan, Yimpaş kuruldu ve hortumladılar diyen Kılıçdaroğlu, "Sonra yeni bir yöntem buldular. Deniz Feneri. Ne adına din adına. Bunlar Müslüman değil" dedi.

İktidara gelmeleri halinde, Türkiye'de her aileye asgari gelir güvencesi sağlayan aile sigortası sistemini getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin, sosyal değil, sadaka devlet yarattığını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Her aileye, insan onuruyla yaşayacak, onun toplumda onurlu bir aile olarak yaşamasını sürdürecek geliri, sosyal devlet olarak sağlamak zorundasınız. İşte aile sigortası budur. Aile sigortası sadece bizim partimizin seçim bildirgesinde var.'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Son işkencede öldürülen bir gencimiz dolayısıyla Adalet Bakanı'nın özür dilemesi Türkiye'de bir ilktir ve doğrudur. Bu çok önemli bir olaydır. Keşke gerçekten de suçlular yargının önüne çıksa. İşkenceyi yapanlardan mutlaka hesap sorulmalıdır.'' diye konuştu.

cihan



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,474 µs