En Sıcak Konular

Başbuğ'a kim ne dedi?

17 Ekim 2008 09:35 tsi
Başbuğ'a kim ne dedi? GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un önceki gün yaptığı açıklamalar, medyada büyük yankı uyandırdı.

 Başbuğ’un sert açıklamaları manşetlere taşınırken, birçok yazar açıklamayı eleştirdi. Basın meslek örgütleri ise ortak tepki açıklaması yaptı.

MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ

PARLAMENTO Muhabirleri Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Foto Muhabirleri Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Avrupa Gazeteciler Birliği Türkiye Temsilciliği, Profesyonel Haber Kameramanları Derneği, Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği, Haber-Sen ile Basın Enstitüsü Derneği Ulusal Komitesi’nin ortak açıklamasında ‘Kuşkusuz ülke olarak son derece hassas bir dönemden geçmekte ve gazeteciler olarak da özenli davranmamız gerektiğini bilmekteyiz. Ancak demokrasilerde hiçbir kurumun eleştiriden muaf olmadığını da anımsatmak isteriz’ denildi.

KÖŞELERDE KİM NE DEDİ?

Medyadaki tepkilerden satır başları:

OKTAY EKŞİ (Hürriyet): 1971’de ABD hükümetinin Vietnam savaşı ile ilgili planlarını içeren ‘Gizli’ damgalı rapor New York Times’ta yayınlanınca Başkan Nixon’un emriyle gazete ve ilgili muhabir hakkında dava açıldı. Ama hukuk kavgasını New York Times kazandı.

AHMET ALTAN (Taraf): Doğru yer, insanın mesleğini dürüstçe ve gereklerini yerine getirerek yaptığı yerdir. Siz doğru yerde durmuyorsunuz. Sizin mesleğinizin gereği, size emanet edilen o genç askerleri korumaktır.

MURAT YETKİN (Radikal): Başbuğ, medya ve kamuoyuna belki astlarına dahi hitap etmeyeceği bir üslupla hitap etti. Olmadı. Üslubu hayal kırıklığına neden oldu. Bu, kalpleri ve kafaları kazanmaya yardımcı olacak bir görüntü değildi.

EKREM DUMANLI (Zaman): Orgeneral Başbuğ. Taraf’taki iddialara cevap veriyor muydu? Maalesef hayır. Oysa kamuoyu önce Taraf’ta sonra bütün gazetelerde yer alan fotoğraf ve görüntüler hakkında ikna edici açıklamalar bekliyordu.

star



Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,650 µs