En Sıcak Konular

Toptan: Teröre bazı dost ülkeler destek veriyor

16 Ekim 2008 23:22 tsi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, teröre destek veren ülkeler arasında maalesef bazı dost ülkelerin de yer aldığını söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Dünyası Gençlik Topluluğu'nun "5. Gençlik Buluşması" ve "Milli Gurur Milli Forma" sergisinin açılışı için Karabük'e geldi. Karabük Valiliği önünde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tören mangasını selamlayan Toptan, kendisini karşılamak için uzun bir kuyruk oluşturan daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile tek tek tokalaştı. Karabük Valiliği özel defterini imzalayan Toptan, Vali Nurullah Çakır'dan ilin sorunları hakkında bilgi aldı.

 
Valilikte gazetecilerin dün gece verilen 5 şehite ilişkin sorularını cevaplandıran Toptan, Türkiye'nin terörle 24 yıldır mücadele ettiğini, bir süre daha mücadele etmek zorunda olduğunu söyledi. Terör örgütünün geçen bu 24 senede hedefine ulaşamadığını, elde etmek istediği hedefi elde edemediğini ifade eden Toptan, şöyle konuştu; "Ancak Türkiye'ye zarar vermemiş midir? vermiştir. Bizim maddi kayıplarımız var. Bunlar bizim için önemli değil. Türkiye maddi kayıplarını her şekilde telafi edebilecek çok büyük bir ülkedir. Ancak şehitlerimiz var, onlar bizim canımızı yakıyor. Onlara çok üzülüyoruz. Terörle mücadelemiz her yönden eksitilmeden devam edecektir. Silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz kahramanca bir mücadele vermektedir. Terörün hedefinde Türkiye'deki iç huzuru bozmak var, güvenlik güçlerimizin moralini bozmak var. Bizim terörle mücadelemiz güvenlik boyutuyla devam edecek. Ancak ülkedeki sosyal boyutu, ekonomik boyutu dikkate alarak devam edecek. Ama Türkiye öbür taraftan kalkınmasını da sürdürecek. Demokrasi ve özgürlük kavramını genişleterek gelişmesini sürdürecektir."

Terör örgütünün arkasında başka güçlerin olduğunu, terör örgütünün sadece kendi potansiyelini kullanmadığını vurgulayan Toptan, şöyle devam etti; "Terör örgütüne bazı ülkelerin yardım ve destek de olduğunu biliyoruz. Bunların içinde malesef bizim dostlarımız da var. Terör örgütüne kimi maddi yardım yapmak suretiyle, kimi silah yardımı yapmak suretiyle, kimi lojistik destek sağlamak suretiyle, kimi de sempati göstermek suretiyle doğrudan yahut dolaylı yoldan destek oluyorlar. Ama biz bu topraklarda kimsenin sayesinde, kimsenin yardımıyla gelmiş oturmuş değiliz. Biz bu toprakları vatan yaparken çok ağır bedeller ödedik. Bizim bu topraklarda gözü olanlar, bizim ödediğimiz bedeli ödemeye hazır olmalılar. Dünyada böyle bir millet de yoktur. Onun için zaten dolaylı olarak PKK gibi taşeron terör örgütlerini kulanıp, içimiziden huzursuzluk çıkarıp, oradan bir takım sonuçlar elde etmeye çalışmaktadırlar. Ama milletimiz bu oyuna gelmemiştir, bundan sonra da gelmeyecektir."

cihan



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs