En Sıcak Konular

Harp okullarından atılanlara da af geliyor

16 Ekim 2008 23:20 tsi
Meclis Milli Eğitim Komisyonu’ndan geçen öğrenci affı, ilk kez harp okullarından ve astsubay meslek yüksek okulundan atılanları da kapsama aldı.

Komisyonda tüm partilerin ortak verdikleri önerge ile 7 Haziran 1995 tarihinden bu yana harp okullarından ve astsubay meslek yüksek okullarından atılanlara da af getirildi. Daha önce 1997 ve 2000 yıllarında getirilen af düzenlemelerinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden atılanlar af kapsamına alınıyordu.

1997 ve 2000 yılındaki af düzenlemelerinde ayrıca, “yargıya intikal etmiş disiplin suçu nedeniyle ilişiği kesilenler hariç” ifadesi yer alıyordu. Böylece, asker af kapsamına bir sınırlama getiriyordu. Komisyondan geçen düzenlemede ise bu yönde bir şerh konulmadı. Yani yargıya intikal etmiş ve disiplin suçu nedeniyle bu okullardan atılanlar da af kapsamına alınmış oldu. Bu öğrenciler, YÖK tarafından denkliği belirlenecek okullarda öğrenimlerini sürdürebilecekler.

ÖNERGE VERİLDİ

Komisyonda verilen önerge ile “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı eğitim kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim görürken, 07/06/1995 tarihinden bu kanununun yürürlüğe girdiği tarihe kadar her ne sebeple olursa olsun bu okullardan ilişiği kesilenler ile bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki aylık başvurusu süresi içerisinde ilişiği kesilenlerin, bu kanunun yayımı tarihinden itibaren iki ay içerisinde başvurmaları halinde, Yükseköğretim Kurulunca öğrenim görecekleri fakülte ve yüksekokulları belirlenir. Belirlenen yükseköğretim kurumlarınca intibakları yapılan öğrenciler de bu madde kapsamında diğer öğrenciler gibi yararlanırlar” hükmü getirildi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi, harp okulları ve astsubay meslek yüksek okullarının bu tasarı kapsamında bulunmasının ve 1995 yılından itibaren başlatılmasının, askerin de talebi olduğu öğrenildi.

akşam



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,399 µs