En Sıcak Konular

Büyükşehir: Sayıştay denetimi normal

16 Ekim 2008 20:35 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Sayıştay denetimlerinin olağan bir parçası olan bazı sorguların 'usulsüzlük' olarak nitelenmesinin, sorumlu gazetecilikle bağdaşmadığını'' bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden, son günlerde bazı gazetelerde yer alan Sayıştay denetimiyle ilgili haberler üzerine yapılan yazılı açıklamada, Sayıştay denetçilerinin rutin denetimlerinde bazı hususları sorgulamaya değer görmesinin olağan olduğu belirtildi.

Açıklamada, 1994'ten beri düzenli olarak her yıl denetim yapan Sayıştay'ın, örneğin 2007'de incelediği 17 bin dosyadan belediyeye yönelttiği sorgu adedinin sadece 27 olduğu vurgulanarak, bir hususun sorgu konusu yapılmasının, o işin yanlış olduğunu göstermeyeceği kaydedildi.

Sayıştay sorgularına verilen cevapların, raportör görüşüyle ilgili daireye sunulduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Hesap yargılaması yapılmadan, 'olağan ve rutin' bir sorgu işlemi, bazı gazetelerde 'İBB hesaplarında usulsüzlük' şeklinde sunulmuştur. Her yıl yapılan Sayıştay denetimlerinin olağan bir parçası olan bazı sorguların, denetim süreci daha tamamlanmadan, peşin hükümle 'usulsüzlük' olarak nitelenmesi, sorumlu gazetecilikle bağdaşmamaktadır.''

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerinin koordinasyon içinde çalışmasının son derece doğal olduğu ifade edilerek, bu durumun bazı haber ve köşe yazılarında ''Meclis üyelerine uyarı'', ''Bürokratlarda panik'' şeklinde tanımlanmasının da yersiz olduğu  belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinin, ''saydamlık ve hesap verme''yi sadece hukuksal değil, aynı zamanda etik bir gereklilik olarak gördüğü, bu nedenle Türkiye'nin en saydam kurumlarından biri olduğu vurgulanan açıklamada, ''Öyle ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sadece Sayıştay denetimiyle yetinmeyen ve kamu kuruluşları arasında uluslararası bir denetim firmasına da denetim yaptıran ilk kamu kurumudur'' denildi.

haber7



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs