En Sıcak Konular

Doğan kağıtlarını 'akladı'

16 Ekim 2008 17:45 tsi
Doğan kağıtlarını 'akladı' Doğan Gazetecilik, yurt dışından pahalı kağıt ithaliyle ilgili SPK kararına yanıt verdi. Bakın şirket, borsaya gönderdiği açıklamada ne dedi?

Doğan Gazetecilik, şirketlerinin yaptığı bütün işlemlerin emsallerine, piyasa koşullarına ve her yönüyle ticarete ve ticari ahlaka uygun olduğunu belirterek, tenkit konusu olabilecek hiçbir uygulamalarının bulunmadığını bildirdi.

Doğan Gazetecilik A.Ş'den Borsaya gönderilen yazıda, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) 2008/42 sayılı haftalık bülteni vasıtasıyla öğrendikleri ve şirkete değil, kişilere yönelik suç duyurusu kapsamındaki sürecin muhataplarınca takip edileceği kaydedildi.

Bu neticeye varılmasına neden olan SPK gerekçesinin, yurt dışından ithal edilen kağıtların pahalı olduğu varsayımından kaynaklandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ancak tek taraflı bu varsayımı doğrulayabilecek müşahhas veriler hiç bulunmadıktan başka şirketimizin yaptığı tüm işlemler emsallerine, piyasa koşullarına, yurt içi ve yurt dışındaki rayiçlere ve hasılı her yönüyle, ticarete ve ticari ahlaka uygun olup, tenkit konusu olabilecek hiçbir uygulamamız mevcut değildir."

Bu hususun defalarca ve gerekçeleriyle birlikte kamuoyuna açıklandığı belirtilen açıklamada, şirketin hesap ve işlemlerinin, başta SPK olmak üzere ilgili tüm kamu kurumlarının sürekli denetim ve gözetimi altında olduğunu belirtildi.

Açıklamada, "Konu ile ilgili yasal haklarımız saklı olup, süreç tarafımızca takip edilerek gelişmeler süresi içerisinde kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Doğan hisseleri tepetaklak
 



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,564 µs