En Sıcak Konular

Terim'in sözleşmesi uzatılmalı mı?

16 Ekim 2008 16:57 tsi
Terim'in sözleşmesi uzatılmalı mı? Gün geçmiyor ki, Fatih Terim çarpıcı bir haberle gündeme gelmesin. Son günlerin konusu, Terim'le yapılacak yeni sözleşme.

Deplasmanda oynayacağı İspanya maçına kadar 4'te 4 yapmayı hedefleyen (A) Milli Futbol Takımımız, Belçika beraberliğinin ardından bir şok da Estonya'da yaşadı. İlk 3 maçını da kaybederek kalesinde 13 gol gören Estonya'ya gol atamayan Milliler, 0-0'lık beraberlikle büyük bir yara aldı ve İspanya'nın 12 puana yükselmesiyle grup birinciliği şansını zora soktu. Terim de maçın ardından yaptığı açıklamada, "Ümit ederim bu 2 puanı aramayız" diyerek yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

Maç sonrası eleştirilerin bir kısmı teknik direktör Fatih Terim üzerinde yoğunlaşırken, tecrübeli çalıştırıcı basın toplantısında "Hiçbir karamsarlığım yok. İspanya'yı İspanya'da, Belçika'yı Belçika'da yenebiliriz" diyerek iyimser konuşmayı tercih etti. Tepkilerin önemli kısmını oluşturan konular ise Fatih Tekke'nin kadroya alınmaması, Mehmet Yıldız'ın kulübede kalması, Yusuf'un son dakikalara kenarda oturtulması ve Nuri Şahin'in çok erken oyundan alınmasıydı.

Eleştiriler bir yana, Futbol Federasyonu Fatih Terim'in 2010'da bitecek sözleşmesini 2012 yılına kadar uzatmakta kararlı. Şu ana kadar atılan resmi bir imza yok ancak TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Terim, verdikleri sözün sözleşme kadar geçerli olduğunu görüşünde birleşiyor. Yeni sözleşmenin şartları da bir yere kadar basına sızdı. Terim'in yeni imzası karşılığında maaşının yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Diğer yandan Fatih Terim'in ismi teknik direktörü Michael Skibbe'yi göndermek istediği iddia edilen Galatasaray ile de anılıyor. Terim'in 'iki takımı birden çalıştırma' istediği de bilinen bir gerçek. Terim yalanlasa da, ortada duran tabloya bakıldığında tecrübeli teknik adamın tarihi başarılar kazandığı eski takımı Galatasaray'a gitmesi çok uzak bir ihtimal olarak görünmüyor. Ancak TFF, bu haberlere kesinlike karşı çıkıyor. Hatta yapılması muhtemel yeni sözleşmede 'Avrupa'nın 10 büyük takımı dışında başka bir takıma gidemez' maddesinin yer alması da gelen haberler arasında.

Sizce Futbol Federasyonu, Fatih Terim'in sözleşmesini uzatmalı mı? Terim gibi kendini dünyaya tanıtmış bir değerin yaşı henüz gençken Milli Takım yerine tekrar Avrupa'ya açılması veya bir kulüp çalıştırması daha yararlı olur mu? Terim, Estonya beraberliği sonrası yeniden başlayan sert eleştirileri hakediyor mu? Terim'in yeni sözleşmeyle zam yapılması beklenen maaşı çok mu yüksek veya basının bu konuda yaptığı eleştiriler çok mu ağır? Terim yönetimindeki Milli Takımı başarılı buluyor musunuz?

 habertürk



Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,648 µs