Helikopter düştü bir Paşa yaralı | " /> Helikopter düştü bir Paşa yaralı | "/>

En Sıcak Konular

Helikopter düştü bir Paşa yaralı

16 Ekim 2008 16:28 tsi
Helikopter düştü bir Paşa yaralı Aktütün'ün şiddeti atlatılmadan yeni bir saldırıyla sarsılıyoruz. 5 askerin şehit haberi gelirken, bir helikopterimiz düştü, bir general yaralı. İşte tüm ayrıntılar...

Hakkari'nin Kavaklı bölgesinde kırsal alanda arama yapan askeri birliğe karşı PKK'lı teröristler tarafından bombalı pusu kuruldu. Bombanın patlaması ile bölgede bulunan askeri birliğin üzerine PKK'lılar tarafından açılan ateşle 4 asker şehit oldu. Bölgede başlatılan operasyonlarda değişik yerlerde toplam 5 PKK'lı öldürüldü.

HELİKOPTER DÜŞTÜ, TUĞGENERAL YARALI
Olayın duyulması ile PKK'lı teröristlerin kaçış güzergahını helikopterle kesmek isteyen askerlerin bulunduğu helikopter teknik arıza nedeniyle düştü. Helikopterde yaralı askerlerden biri hastanede şehit oldu. Aralarında Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Hekimci'nin de bulunduğu 15 asker ise yaralandı.

ÇATIŞMANIN ÇIKTIĞI YER
Öte yandan,  5 askerin şehit olduğu çatışmanın Hakkari'nin Çukurca ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe sınırlarının kesiştiği bölgede çıktığı belirtildi.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI
Hakkari ili Kavaklı bölgesinde 15 Ekim 2008 tarihinde icra edilen operasyonda görev alan bir komando bölüğünün, teröristlerin muhtemel bulunabileceği yerlere saat: 20.30 civarında manevra yaparken bir patlama olmuş ve bunu takiben teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit olmuþtur. Teröristlere şiddetle karşılık verilmesi üzerine, teması keserek kaçmışlardır. Teröristler üzerine açılan yoğun ateş sonucu verdikleri zayiat henüz bilinmemektedir.

Teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerini kesmek maksadıyla, helikopterlerle bölgeye gece birlik sevk edilmiştir. Bir helikopterin inişi esnasında meydana gelen teknik arıza sonucu, helikopter kırıma uğramıştır. Bu olayda ağır yaralanan bir güvenlik görevlisi Şırmak Asker Hastanesinde şehit olmuş, aralarında Tugay Komutanının da bulunduğu 15 personel hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Ayrıca, Hakkari ili Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde, Irak sınırına 4 km mesafede bir grup terörist tespit edilmiş, yapılan müdahale sonucu 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Şırnak ili Cudi Dağı bölgesinde icra edilen operasyon esnasında ise 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şehitlerimize Tanrıdan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve Yüce Milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

FERDİ SEFA KILIÇ'IN BABASI:''VATAN SAĞOLSUN''
Hakkari'de yapılan operasyonda şehit olan komando er Ferdi Sefa Kılıç'ın babası Yaşar Kılıç, oğlunu Kurban Bayramı'nda izine gelmesini beklediklerini kaydederek, ''Vatan sağolsun'' dedi.

Şehit er Ferdi Sefa Kılıç'ın İzmir'in Konak ilçesine bağlı Eskiizmir semtindeki evinde yas var. Ailenin 5 çocuğu arasında tek erkek evlat olan Kılıç'ın acı haberinin gelmesiyle birlikte mahalle sakinleri de şehidin evinde toplandı.

Anne Gülender Kılıç ile kardeşleri Vedan, Yeliz, Çilem ve Diler, acı haberi alınca fenalık geçirdi. Mahalle sakinleri ve yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı anne Gülender Kılıç'a sağlık ekipleri müdahale etti.

''Ne yapalım, vatan sağolsun'' diyen baba Yaşar Kılıç ise Kayseri Hava İndirme Komutanlığı'nda askerliğini yapan oğlunun, operasyon için Şırnak'a gittiğini, en son bir hafta önce telefonla görüştüklerini söyledi.

Askerde 7 ayı tamamlayan oğlunun Ramazan Bayramı'nda izine gelemediğini belirten Kılıç, ''Biz gelelim dediğimizde, 'yok baba gelmeyin, ben Kurban Bayramı'nda geleceğim' dedi. Para göndermiştik. Daha önce de operasyona gitmişti. Bir hafta sonra aramıştı. Yine aramasını bekliyorduk'' dedi.

UMUT ÇİFTÇİ'NİN DEDESİ, BÜYÜTTÜĞÜ TORUNU İÇİN AĞIT YAKTI
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan komando er Umut Çiftçi'nin dedesi, büyüttüğü torunu için  ağıt yaktı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan şehidin dedesi Nusret Çiftçi, acı haberi öğrenip rahatsızlanınca, acil servis ambulansıyla Bornova Türkan Özilhan Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesine getirildi.

Burada ilk müdahalesi yapılan Çiftçi, büyüttüğü torunu Umut Çiftçi'nin ardından Kürtçe ağıt yaktı. Dede Nusret Çiftçi, daha sonra kardiyolojiyle ilgili rahatsızlığı nedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

Şehit babası Mahmut Çiftçi de 5 çocuğunun en büyüğü olan Umut'un askere gideli 8 ay olduğunu ve kendisiyle en son 3 gün önce konuştuğunu belirterek, ''Bana (Baba, ben operasyona gidiyorum. En az 10 gün dönmem) demişti'' dedi.

Şehit Çiftçi'nin diğer yakınları ve üvey annesi, sinir krizi geçirdikleri hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından evlerine gönderildi.

Şehidin cenazesinin, yarın Karşıyaka Beşikçioğlu Camisinde düzenlenecek askeri törenin ardından, Kemalpaşa'da defnedileceği öğrenildi.

ŞEHİT ONBAŞI MAHRAM, BİTLİS'İN TATVAN İLÇESİNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Hakkari'de helikopterin inişi kırıma uğraması sonucu yaralanan ve Şırnak Asker Hastanesinde yaşamını yitiren şehit Piyade Onbaşı Orhan Mahran, memleketi Bitlis'in Tatvan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tatvan İbadullah Camisi'nde yapılan törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapan Binbaşı Mücahit Zorlutuna, Birinci Komando Tugayı ikinci komando taburu komutanlığı emrinde görevli piyade onbaşı Orhan Mahran'ın bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen bir operasyon sırasında şehit olduğunu ve rütbelerin en yükseği olan şahadet mertebesine eriştiğini söyledi.

Zorlutuna, ''Hepimiz vatan millet ve Cumhuriyet uğruna gerektiğinde ölmek için yemin ettik. Şehidimiz de bu yemini etmiştir. Çanakkale'de, Sakarya'da vatanı ve milleti uğruna canını seve seve veren atalarımız ve diğer şehitlerimiz gibi Orhan da bu yeminini yerine getirmiştir. Türk ulusu sizler gibi vatan evlatlarını ebediyen kalbinde yaşatacaktır'' dedi.

Şehitlerin kalplerinde vatan aşkı, ruhlarında eşine ender rastlanan inançla ölüme kavuştuklarını belirten Zorlutuna, ''Onlar şimdi yüce doruklardan ve semahlardan bize bakıyorlar. Orhan, şimdi Bitlis dağlarında bir pınar, Tatvan yaylalarında yemyeşil bir bahçedir. Orhan şimdi Süphan dağında bulutların gözyaşlarında bir şelale Memrutta solmayan bir çiçektir. Orhan, şimdi karanlıkların ışığı gecelerin şafağıdır'' şeklinde konuştu.

Cenaze namazını Tatvan Müftüsü Sebhetullah Kızılşah kıldırdı.Yapılan duaların ardından Şehit Mahran, defnedilmek üzere doğum yeri olan Güllü köyüne götürüldü.

Törene katılan Şehidin babası Mehmet Şakir Mahran ile dede Mehmet Ali Mahran, cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında sinir krizi geçirdi.

Törene, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, 6. Mekanize Tugay Komutanı Halit Günbatar, Bitlis Jandarma Komutanı Turhan Yazıcı, Bitlis Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı. Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, kurum amirleri ve binlerce kişi katıldı.



Bu haber 1,044 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,995 µs